Malatya'da CHP'den İstifa Dalgası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Doğanşehir Belediye Meclis Üyesi Said Aşkın, partisinden ayrıldığını duyurarak görevine bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı.

CHP Doğanşehir Belediye Meclis Üyesi Said Aşkın, partisinden istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. Aşkın, bundan sonraki süreçte meclis üyeliğini bağımsız olarak sürdüreceğini belirtti.

Bu gelişme, kısa süre önce CHP Malatya Büyükşehir ve Doğanşehir Belediye Meclis Üyesi Ergül Günaydın’ın istifasının ardından yaşandı. Peş peşe gelen ayrılıklar, ilçede ve siyasi çevrelerde geniş yankı uyandırdı.

Yerel Siyasette Yeni Dönem

Doğanşehir’de yaşanan istifalar, CHP’nin belediye meclisindeki yapısını yeniden gündeme taşıdı. Yerel siyasette dengelerin değişmesine neden olan süreç, kamuoyunda dikkatle takip ediliyor.

Said Aşkın’ın istifasına ilişkin gerekçelerini önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor. CHP cephesinden yapılacak resmi değerlendirmeler ise merakla bekleniyor.

İlçede Siyasi Kırılma Noktası

Art arda yaşanan istifalar, Doğanşehir siyasetinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. CHP’nin yerel meclisteki temsil gücüne yönelik etkiler ve bundan sonraki süreçte oluşacak tablo, siyasi çevrelerin gündeminde yer almaya devam ediyor.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!