Malatya'da 8 Saatlik Kesinti Olacak!
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, şehir genelindeki altyapı kalitesini artırmak amacıyla yürütülen planlı bakım ve onarım çalışmaları kapsamında Battalgazi ilçesinde su kesintisine gidileceğini duyurdu. Yapılan resmi açıklamada, teknik ekiplerin şebeke yenileme çalışmaları nedeniyle belirli bölgelere geçici süreyle su verilemeyeceği belirtildi.
MASKİ tarafından paylaşılan detaylara göre; 150 mm çaplı duktil borudan 100 mm çaplı duktil boruya geçişi sağlayacak olan bağlantı çalışması, 05 Ocak 2026 Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Saat 11.00’de başlayacak olan kesintinin akşam saat 19.00’a kadar sürmesi bekleniyor.
Çalışmalardan doğrudan etkilenecek noktalar ise şu şekilde açıklandı:
Aslanbey Mahallesi 5. Sokak
Nuriye Mahallesi 4. Sokak
Vatandaşlara Önlem Alın Çağrısı
Yetkililer, söz konusu altyapı çalışmasının hedeflenen süre içerisinde tamamlanması için ekiplerin sahada olacağını ifade etti. Kesinti süresince abonelerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına su stoklarını kontrol etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları istendi. Onarım işlemlerinin bitimiyle birlikte suyun kontrollü bir şekilde şebekeye verilerek mahallelere ulaştırılacağı bildirildi.