• Haberler
  • Malatya
  • Malatya'da 5 İlçeye Yarın Elektrik Verilemeyecek! İşte İlçe İlçe Kesinti Listesi

Malatya'da 5 İlçeye Yarın Elektrik Verilemeyecek! İşte İlçe İlçe Kesinti Listesi

5 Mayıs 2026 Salı günü Malatya'nın 5 ilçesinde planlı elektrik kesintilerinin yapılacağını açıklandı.

Haberin Özeti

  • Kesintiler 5 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleşecek olup en uzun kesinti 8 saat ile Hekimhan ve Pütürge bölgelerinde yaşanacak.
  • Arapgir’ ve diğer ilçelerde şebeke bakım ve işletme çalışmaları yapılacak.
  • Toplamda 5 ilçeyi kapsayan bu kesinti, özellikle kırsal mahallelerde geniş bir alanı etkiliyor.

Bakım, onarım ve TEİAŞ çalışmaları nedeniyle gerçekleştirilecek kesintiler; Pütürge, Arapgir, Hekimhan, Kuluncak ve Kale ilçelerindeki birçok mahalleyi etkileyecek.

İlçe İlçe Kesinti Saatleri ve Etkilenen Mahalleler

Aşağıdaki tablo ve listeler, 05.05.2026 tarihindeki güncel çalışma programını yansıtmaktadır.

Hekimhan, Pütürge, Kuluncak Ve Kale bu ilçelerde yürütülecek işletme bakım çalışmaları nedeniyle kesintinin 8 saat sürmesi bekleniyor.

Hekimhan: Yeşilpınar, Mollaibrahim, Yağca, Kavacık, Haydaroğlu, Başkavak, Ballıkaya, İğdir mahalleleri.

Pütürge: Örmeli, Aktarla, Karşıyaka, Bölükkaya, Gündeğer, Yediyol, Tatlıcak, Bakımlı, Çığırlı, Şiro Taraksu mahalleleri.

Kuluncak: Sofular mahallesi.

Kale: Uzunhüseyin mahallesi.

Arapgir ilçesinde kısa süreli 4 saat bir kesinti öngörülüyor.

Arapgir: Kayakesen ve Günyüzü mahalleleri.

Vatandaşların Dikkatine

FEDAŞ yetkilileri, çalışmaların programlanandan daha erken bitmesi durumunda enerjinin ilan edilen saatten önce verilebileceğini belirtti. Elektrikle çalışan cihazların korunması amacıyla kesinti saati öncesinde önlem alınması tavsiye ediliyor.

 

 

 

 


 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!