Malatya'da 31 Canın Gittiği Dava Ertelendi!

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Bulutlar Sitesi'nin A ve B bloklarının yıkılıp ve 31 vatandaşın hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı olayla ilgili dava görüldü.

Haberin Özeti

  • Malatya'da 31 kişinin öldüğü Bulutlar Sitesi davasında mahkeme, inşaat dönemindeki kooperatif yönetiminde kimlerin olduğunu belirlemek için resmi kurumlardan liste talep etti.
  • Duruşmada savunma yapan sanık H.Ş, projenin başlangıç tarihlerinde yönetimde yer almadığını iddia ederek sorumluluğu reddetti.
  • İddianamede 8 sanık hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan her biri için 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Duruşmada söz hakkı alan sanık H.Ş, üzerine atılı suçlamalara karşı savunmasını yaptı. Söz konusu binaların 1998 yılında projelendirildiğini belirten H.Ş, inşaatı gerçekleştiren kooperatifin yönetim kurulundan 1997 yılında çıkarıldığını savundu. Cumhuriyet savcısının dosyadaki eksik hususların tamamlanması yönündeki talebinin ardından mahkeme heyeti, sorumluluk ağının tespiti için yeni bir adım attı.

Mahkemeden Ticaret Sicil ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü'ne Müzekkere

Mahkeme heyeti, kooperatif yönetiminde kimlerin yer aldığının netleştirilmesi amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasına karar verdi. Bu kapsamda, 1997-1999 yılları arasında yönetimde bulunan isimlerin listesinin rapor halinde sunulması istendi. Sanıklar A.A, B.A, D.Ö, F.T, H.B, H.Ş, M.B. ve M.H.B’nin "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle yargılandığı dava, 2 Temmuz tarihine ertelendi.

 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!