Malatya'da kaç hak sahibi belirlendi?
Malatya'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan 1. ile 7. kura çekimleri sonucunda toplam 26 bin 305 konut için hak sahipliği belirlendi.
Malatya’da 20 Mayıs-18 Temmuz 2025 tarihleri arasında tanınan 60 günlük ön borçlandırma süresi kapsamında, 30 Mayıs itibarıyla 4 bin 884 hak sahibinin işlemlerini tamamlamadığı bildirildi. 1. ile 7. kura çekimleri sonucunda toplam 26 bin 305 konutun hak sahipliği belirlendi. Ancak, AFAD ve Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ön borçlandırma işlemlerini tamamlamayan bu hak sahipleri nedeniyle anahtar teslimlerinin henüz başlatılamadığı belirtildi.
Açıklamada, kura sonucu konutu belirlenen hak sahiplerinin yasal mevzuatlar gereği ön borçlandırma işlemlerini belirtilen süre içinde tamamlamaları gerektiği, anahtar teslim sürecinin ise ancak işlemler tamamlandıktan sonra başlayabileceği vurgulandı.
Öte yandan, kamuoyunda ve sosyal medyada yer alan “telefonlara ulaşılamıyor” iddialarına da açıklık getirildi. İl Müdürlüğü’nün santraline bağlı dört telefon hattının PBX sistemi üzerinden aktif olduğu ve üç personelin çağrılara yanıt verdiği belirtildi. Yoğun arama trafiği ve bilgi taleplerinin zaman alması nedeniyle zaman zaman hatların meşgule düştüğü veya sesli yanıt sistemine yönlendirme yapıldığı ifade edildi. Ayrıca, sahada görevli personelin yoğunluğu sebebiyle çağrı aktarmalarında zaman zaman aksaklıklar yaşanabildiği kaydedildi.
-
malatya
-
malatya haberleri
-
malatya haber
-
malatya spor
-
haber
-
ertv
-
ertv canlı
-
malatya son dakika
-
son dakika
Bakmadan Geçme