MAGİNDER Toplantısında Malatya'nın Geleceği Konuşuldu!
Malatya'da deprem sonrası yürütülen çalışmaların yanı sıra kentin ekonomik geleceği de masaya yatırıldı. MAGİNDER Yönetim Kurulu toplantısına katılan Malatya Valisi Seddar Yavuz, yeniden inşa sürecinde gelinen noktayı değerlendirirken, bundan sonraki dönemde üretim, ticaret, sanayi, turizm ve istihdamın daha fazla öne çıkması gerektiğini söyledi.
Haberin Özeti
- • Malatya Valisi Seddar Yavuz, MAGİNDER Yönetim Kurulu toplantısına katılarak kentin deprem sonrası yeniden yapılanma sürecini değerlendirdi.
- • Vali Yavuz, yaklaşık 125 bin 239 bağımsız bölümün yeniden inşa edildiğini belirterek Malatya’nın bundan sonraki önceliğinin ekonomi, üretim, istihdam ve kalkınma olması gerektiğini söyledi.
- • Toplantıda Malatya’nın ticaret, sanayi ve turizm potansiyeli ele alınırken, tarihi değerlerin ekonomiye kazandırılması ve şehrin normalleşme süreci de değerlendirildi.
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği’nin yönetim kurulu toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirildi. Kentin deprem sonrası yeniden ayağa kaldırılması için sürdürülen çalışmaların değerlendirildiği buluşmada, Malatya ekonomisinin mevcut durumu ve önümüzdeki döneme ilişkin beklentiler de ele alındı.
Toplantının açılışında konuşan MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, 6 Şubat depremlerinin ardından şehrin toparlanması için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çekti. Karademir, Vali Yavuz’un görev süresince Malatya için yürüttüğü çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Karademir: Malatya İçin Verilen Emeği Unutmayacağız
Salih Karademir, Vali Seddar Yavuz’un 19 Temmuz 2024’te Malatya’daki görevine başlamasının ardından özellikle deprem sonrası yeniden yapılanma sürecine önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Karademir, Yavuz’un kentteki dönüşüm çalışmalarında gösterdiği çabayı takdir ettiklerini belirterek, Malatya’ya yönelik hizmetlerinin kent açısından önemli olduğunu söyledi. MAGİNDER Başkanı, Vali Yavuz’un bundan sonraki görevlerinde de Malatya ile bağını sürdüreceğine inandıklarını dile getirdi.
Malatya’da 125 Bin 239 Bağımsız Bölüm Yeniden İnşa Edildi
Toplantıda söz alan Vali Seddar Yavuz ise 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’da yürütülen kapsamlı çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Kent genelinde büyük bir yeniden inşa ve ihya sürecinin devam ettiğini belirten Vali Yavuz, 125 bin 239 bağımsız bölümün yeniden inşa edildiğini ifade etti. Depremin Türkiye için büyük bir sınama olduğunu kaydeden Vali Yavuz, ortaya konulan çalışmaların yalnızca yapıların yeniden yapılmasından ibaret olmadığını vurguladı. Kentin sosyal ve ekonomik hayatının da yeniden güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Yavuz, Malatya’nın yeni dönemde farklı başlıklara odaklanması gerektiğini söyledi.
Malatya’nın Gündeminde Artık Üretim ve İstihdam Var
Deprem sonrası yeniden yapılanma çalışmalarında önemli bir mesafe alındığını belirten Vali Yavuz, bundan sonraki süreçte ekonomi, ticaret, sanayi, turizm, üretim ve istihdamın kentin temel gündemleri arasında yer alması gerektiğini ifade etti. Malatya’daki ticari hareketliliğin giderek arttığını belirten Vali Yavuz, konteyner alanlarının da zaman içerisinde kaldırılmasıyla birlikte şehirde normalleşmenin devam edeceğini söyledi. Bu süreçte kamu kurumlarının yanı sıra yerel yönetimler, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının ortak hareket etmesinin önem taşıdığını dile getirdi.
Malatya’nın Turizm Potansiyeli de Masaya Yatırıldı
MAGİNDER toplantısında kentin tarihi ve kültürel değerlerinin ekonomiye kazandırılması konusu da gündeme geldi. Malatya’nın köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Vali Yavuz, özellikle Eski Malatya bölgesindeki tarihi yapıların ve kültürel mirasın turizm açısından daha etkin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sürdürülen çalışmaların önemine değinen Vali Yavuz, Malatya’nın tarih ve turizm alanındaki potansiyelinin doğru şekilde değerlendirilmesinin kentin ekonomik gelişimine de katkı sağlayacağını belirtti.
Vali Yavuz: Malatya’ya İkincilik Yakışmaz
Malatya’nın sahip olduğu ekonomik, tarihi ve sosyal potansiyele dikkat çeken Vali Yavuz, kentin hedeflerini yüksek tutması gerektiğini söyledi. Vali Yavuz, konuşmasında “Malatya bir yere geldiği zaman birinci olmalı ya da hiç yarışmamalı. Malatya’ya ikincilik hiçbir zaman yakışmaz.” ifadelerini kullandı. Vali Yavuz ayrıca Malatya’daki iş insanlarının üretim, yatırım ve istihdam alanındaki çalışmalarının şehrin geleceği açısından önemli olduğunu belirterek MAGİNDER yönetimine teşekkür etti.
MAGİNDER’den Malatya’nın Kalkınmasına Destek Mesajı
Toplantının sonunda MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Vali Seddar Yavuz’a toplantıya katılımı ve Malatya’nın yeniden yapılanma sürecine sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür etti. Karademir, MAGİNDER olarak kentin yeniden imarıyla birlikte ekonomik kalkınmasına da katkı sunmayı sürdüreceklerini belirtti. Toplantıda ayrıca Malatya’nın mevcut sorunları, çözüm bekleyen başlıkları ve önümüzdeki dönemde izlenecek kalkınma hedefleri üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Bakmadan Geçme