banner13

Tek isteği; kanser hastası oğlu için konteyner...

6 Şubat depremlerinden sonra haber bültenlerimizde en çok yer verdiğimiz konuların başında vatandaşların konteynır talebi geliyor. Bu defa konteynıra ihtiyaç duyan kişi kanser hastası Veli Korkmaz. Bir gözünü kaybeden Korkmaz’a doktorlar hijyenik bir ortamda kalmasını gerektiğini söylüyor ama buna da imkanları yok. Depremden sonra kendi imkanlarıyla yaptıkları derme çatma, tuvalet ve banyosu dahi olmayan bir barakada kalıyorlar. Korkmaz ailesi defalarca yetkililere ulaşmaya çalıştı fakat olumlu yanıt alamadı

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
01 Mayıs 2024 Çarşamba 11:06
Tek isteği; kanser hastası oğlu için konteyner...

Kiltepe Mahallesi’nde yaşayan 66 yaşındaki Ziya Korkmaz’ın 4 katlı evi 6 Şubat depremlerinde yıkıldı ve yıkılan binasının yerine kendi imkanlarıyla baraka tarzı bir yer yaptı. Barakanın tuvaleti, banyosu dışarıda ve görüntüsü bile yürek sızlatır cinsten…

Evladı Veli Korkmaz’a depremin ardından kanser teşhisi konuldu, şuan da kemoterapi görüyor. Doktorlar yalnız ve hijyenik bir ortamda kalması gerektiğini söylüyor fakat buna imkanları yok. Defalarca yetkililerden konteyner talep eden mağdur ailenin dramı yürek sızlattı. 

KOAH hastası olan Baba Korkmaz, maddi imkanı olmadığını belirterek, “4 katlı binam depremde yıkıldı, yerine baraka yaptık. Oğlum üzüntüden kanser hastası oldu. Doktorlar hijyenik bir yerde kalması gerektiğini söylediler ama benim evim, imkanım yok. Devletten sadece oğlumun kalması için konteynır istiyorum. İçerisinde lavabo, banyo olmasa da olur yeter ki konteyner olsun. Ben başka hiçbir şey istemiyorum. Valiliğe, belediyeye gittim, biz bir şey yapamayız dediler, ilgilenmediler.” dedi.

Kiltepe mahalle muhtarı Celal Demirtaş da, ailenin mağduriyetini, “Oğlu Veli Korkmaz için aile gitmedik yer bırakmadı ama bir gelişme yaşanmadı. Yetkililerden bu aile destek olmalarını istiyoruz.” sözleriyle dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.