• Haberler
  • Güncel
  • Kurum Adı Kullanılarak Yapılan Para Taleplerine Dikkat!

Kurum Adı Kullanılarak Yapılan Para Taleplerine Dikkat!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), son dönemde artış gösteren sahte kimlik ve dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı. Kurum, adının ve yöneticilerinin kullanılarak yapılan para talebi içerikli girişimlerin tamamen yasa dışı olduğunu açıkladı.

Haberin Özeti

  • SPK, kurum veya çalışanları adına telefon, mesaj veya sosyal medya üzerinden para talep edilmediğini açıkladı.
  • Son dönemde sahte kimliklerle yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşlar uyarıldı.
  • Mağdurların yasal yollara başvurabileceği ve suç duyurusunda bulunabileceği hatırlatıldı.

Kurul tarafından yapılan bilgilendirmede, bazı kişi veya grupların SPK yöneticisi, çalışanı ya da bu kişilerin yakınları gibi davranarak vatandaşlardan farklı gerekçelerle para veya bağış talep ettiği yönünde bildirimler alındığı ifade edildi.

Bu tür girişimlerde kurum başkanının, yöneticilerin ve personelin isim ve unvanlarının kötüye kullanıldığı belirtilirken, vatandaşların bu mesaj ve aramalara karşı dikkatli olması istendi.

Resmî Kanallardan Para Talebi Yapılmıyor

SPK, kurumun ve çalışanlarının telefon, kısa mesaj, e-posta veya sosyal medya üzerinden herhangi bir şekilde maddi talepte bulunmasının mümkün olmadığını vurguladı. Yapılan açıklamada, bu tür iletişimlerin kurumun resmi işleyişiyle hiçbir bağlantısının olmadığı açıkça ifade edildi.

Vatandaşların bu tür talepleri dikkate almamaları gerektiği belirtilirken, resmi kurumların iletişim süreçlerinin yalnızca belirlenmiş kanallar üzerinden yürütüldüğü hatırlatıldı.

Dolandırıcılık Girişimlerine Karşı Yasal Haklar Hatırlatıldı

Açıklamada, söz konusu eylemlerin Türk Ceza Kanunu kapsamında dolandırıcılık suçu olarak değerlendirilebileceğine dikkat çekildi. Bu tür yöntemlerle mağdur edilen kişilerin, vakit kaybetmeden yetkili adli mercilere başvurarak suç duyurusunda bulunabilecekleri belirtildi.

Ayrıca mağduriyet yaşayan vatandaşların, yasal haklarını kullanarak zararlarının giderilmesi için hukuki süreçleri başlatabilecekleri ifade edildi.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!