Konut Piyasasında Yeni Dönem! TOKİ Kiralık Sosyal Konut Sistemini Başlatıyor
Türkiye'nin barınma gündemine köklü bir değişim getirecek olan yeni modelin detayları netleşti. İstanbul'da gerçekleştirilen 'Ev Sahibi Türkiye' kura çekim merasiminde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mülkiyet edindirme projelerine ek olarak ilk kez kiralama yönteminin devreye alınacağını duyurdu.
Haberin Özeti
- • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan TOKİ eliyle kiralık sosyal konut sisteminin İstanbul'da hayata geçirileceğini açıkladı.
- • Projenin ilk etabında 15 bin konut inşa edilerek kiralama piyasasındaki arz sorununa doğrudan çözüm üretilmesi hedefleniyor.
- • Dar gelirli vatandaşlara barınma alternatifi sunacak olan bu yeni model, sosyal konut projelerine mülkiyetin yanı sıra kiralama seçeneğini de ekliyor.
"Yüzyılın Konut Projesi" çatısı altında hayata geçirilecek olan bu yeni uygulama, konut piyasasındaki fiyat dengesizliklerini gidermeyi amaçlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kiralama sisteminin tüm aşamalarının doğrudan TOKİ kontrolünde yürütüleceğini belirterek, bu adımın sosyal konut hamlesine farklı bir soluk getireceğini vurguladı. Modelin, özellikle ev sahibi olmakta güçlük çeken vatandaşlar için sürdürülebilir bir alternatif oluşturması hedefleniyor.
İstanbul’da 15 Bin Konutluk Dev Başlangıç
Sistemin uygulama merkezi olarak seçilen İstanbul’da çalışmaların hızla başlayacağını ifade eden Erdoğan, projenin hacmine ilişkin şunları kaydetti:
"Türkiye genelinde bir ilk olan kiralık sosyal konut uygulamamıza İstanbul'dan start veriyoruz. TOKİ aracılığıyla hayata geçecek bu sistemin başlangıç aşamasını 15 bin kiralık konut inşa ederek gerçekleştireceğiz. Bu önemli projenin hem İstanbul’a hem de tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."
Arz Sorununa Karşı Stratejik Hamle
Barınma ihtiyacını gidermek için geliştirilen kiralık sosyal konut modeli, dar gelirli grupların hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. İstanbul genelinde yükseltilecek olan 15 bin konutluk ilk etabın, kiralama piyasasında yaşanan arz sıkıntısını hafifletmesi bekleniyor. Sosyal konut hamlesinin kapsamının genişletilerek devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı, kura törenindeki hak sahiplerine de müjdeyi bizzat verdi.
Bakmadan Geçme