Kaza Haritası Korkutuyor! Vali Yavuz'dan Aşırı Hız Uyarısı
Malatya Valisi Seddar Yavuz, kentteki trafik kazalarındaki artışa dikkat çekti. Yaralanmalı kazaların yükseldiğini belirten Vali Yavuz, aşırı hızın en büyük risk olduğunu vurguladı.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2025 yılının ilk 9 ayına ilişkin yaptığı açıklamada, özellikle yaralanmalı kazalardaki artışa dikkat çekti ve aşırı hızın kaza riskini ciddi şekilde artırdığı uyarısında bulundu.
Malatya’da Trafik Kazaları Endişe Veriyor
Malatya Valisi Seddar Yavuz, kentteki güvenlik ve trafik verilerini açıkladığı toplantıda, özellikle trafik kazalarındaki durumu değerlendirdi. Vali Yavuz, ölümlü kazalarda azalma yaşansa da yaralanmalı kazaların arttığını ve kazaların yüzde 41’inin aşırı hızdan kaynaklandığını söyledi.
“Malatya’da trafik güvenliği önceliğimiz,” diyen Vali Yavuz, sürücüleri kurallara uymaya davet ederek, hem sürücü hem yaya farkındalığını artırmayı hedeflediklerini vurguladı.
Okul ve Yurt Çevrelerinde Sıkı Güvenlik
2025-2026 eğitim öğretim yılı ile birlikte okul ve yurt çevrelerinde 9 bin 531 denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde 12 bin 453 işyeri, 42 bin 148 park ve bahçe ile 228 bin 296 kişi kontrol edildi.
Vali Yavuz, okul çevrelerinde okulla ilgisi olmayan kişilerin bulunmasına izin verilmediğini belirterek, “Kurallara uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İhlal edenlere ise taviz yok” dedi.
Suçlular Yakalanıyor, Terör Operasyonları Sürüyor
Kent genelinde suç işleyen ve kesinleşmiş mahkumiyeti olan 5 bin 574 kişi yakalandı. Terör örgütlerine yönelik 62 operasyonda 13 kişi tutuklandı.
Vali Yavuz, “Malatya’da güvenlik önlemlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Kurallara uymayan kim olursa olsun devlet gereğini yapacaktır” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme