Kastamonu'da Kayıp Anne ve Oğlundan Acı Haber: Anne de Ölü Olarak Bulundu
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 9 gündür aranan 43 yaşındaki Huriye Helvacı ve 5 yaşındaki oğlu Osman Helvacı, yapılan geniş çaplı arama çalışmaları sonucunda ölü bulundu. Anne ve oğlunun kayboluşu, tüm Türkiye'de büyük bir üzüntü yaratırken, olayın ardından bölgede adeta yas havası esti.
5 Yaşındaki Osman Uçurum Kenarında Bulundu
Arama çalışmalarının dokuzuncu gününde, sabah saatlerinde Köseali köyü yakınlarında ekipler tarafından yapılan tarama sırasında küçük Osman’ın cansız bedeni uçurum kenarında bulundu. Bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri, yaptıkları ilk incelemede çocuğun yaşamını yitirdiğini belirledi.
Ekiplerin ulaştığı ilk bilgilere göre, Osman Helvacı’nın cansız bedeni dere yatağının kenarında, sarp kayalık bir bölgede tespit edildi. Zorlu arazi koşulları nedeniyle kurtarma ekipleri cesedi bulunduğu yerden güçlükle çıkarabildi. Küçük çocuğun cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Bu gelişmenin ardından arama çalışmaları hız kesmeden devam etti. Tüm ekipler, aynı bölgede annesi Huriye Helvacı’ya ulaşabilmek için seferber oldu.
Anne Huriye Helvacı’nın Bedeni 200 Metre İleride Bulundu
Küçük Osman’ın bulunmasının ardından yaklaşık üç saat sonra, anne Huriye Helvacı’nın da cansız bedeni, oğlunun bulunduğu yerin yaklaşık 200 metre ilerisinde, sarp bir arazide tespit edildi. Kadının bedenine ulaşmak için ekipler uzun süre mücadele etti.
Yetkililer, anne ve oğlunun düşme sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde herhangi bir saldırı izine rastlanmadığı bildirildi. Ancak kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için anne ve oğlunun cenazeleri otopsiye gönderildi.
Huriye Helvacı’nın eşi ve yakınlarının olay yerinde sinir krizi geçirdiği, bölge halkının da yaşanan trajedi nedeniyle derin bir üzüntüye boğulduğu öğrenildi.
Kayıp İhbarı Üzerine Başlatılan Arama Çalışmaları 9 Gün Sürdü
Anne ve oğlunun kaybolması, 31 Ekim günü evlerinden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmemeleriyle ortaya çıktı. Ailenin yakınları, Huriye Helvacı ve oğlundan haber alamayınca durumu polise bildirdi. İhbar üzerine başlatılan arama çalışmalarına jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ekipleri, iz takip köpekleri ve gönüllü vatandaşlar katıldı.
Aramalar boyunca bölgede dere yatakları, ormanlık alanlar ve dağlık bölgeler tarandı. Dron destekli arama çalışmaları sürerken, köylüler de gönüllü olarak aramalara katıldı. Ancak 9 gün boyunca hiçbir iz bulunamadı. Dün sabah saatlerinde gelen ihbar sonrası yapılan detaylı incelemede, acı son ortaya çıktı.
Olayla İlgili Soruşturma Sürdürülüyor
Yaşanan olayın ardından Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Jandarma ekipleri, anne ve oğlunun ölüm nedenini netleştirmek için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ayrıca, olayın bir kaza mı yoksa başka bir nedenle mi gerçekleştiğini belirlemek için adli tıp raporu bekleniyor.
Yetkililer, bölgenin zorlu coğrafi yapısı nedeniyle arama çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü ve anne-oğulun düşme ihtimalinin kuvvetli olduğunu belirtti.
Bölge halkı, Huriye Helvacı ve küçük Osman’ın ölümünün ardından evlerinin önünde taziyelerini iletti. Bozkurt Belediyesi de aileye destek amacıyla sosyal hizmet ekiplerini devreye soktu.
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 9 gündür devam eden umutlu bekleyiş, anne ve oğlunun cansız bedenlerine ulaşılmasıyla büyük bir trajediye dönüştü. Huriye ve Osman Helvacı’nın ölümü, hem ilçede hem de tüm Türkiye’de derin bir hüzün yarattı. Cenazelerin otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edilmesi bekleniyor.
Kaynak: Zekin Ersin Yıldırım
Bakmadan Geçme