• Haberler
  • Güncel
  • Kapıkule'de duygusal veda: Memleket özlemi yeniden başladı

Kapıkule'de duygusal veda: Memleket özlemi yeniden başladı

Yaz tatilini Türkiye'de geçiren gurbetçiler, sevdiklerinden ayrılmanın hüznüyle Avrupa'ya dönüş yolculuğuna başladı. Kapıkule Sınır Kapısı'nda oluşan uzun araç kuyrukları, hem tatilin sona erdiğini hem de sıla hasretinin yeniden başladığını gösterdi. Dönüş yolunda konuşan gurbetçiler, Türkiye'de yaşayan vatandaşlara 'ülkenin kıymetini bilin' çağrısında bulundu.

Yaz tatilini Türkiye’de geçiren gurbetçiler, sevdiklerinden ayrılmanın hüznüyle Avrupa’ya dönüş yolculuğuna başladı. Kapıkule Sınır Kapısı’nda oluşan uzun araç kuyrukları, hem tatilin sona erdiğini hem de sıla hasretinin yeniden başladığını gösterdi. Dönüş yolunda konuşan gurbetçiler, Türkiye’de yaşayan vatandaşlara “ülkenin kıymetini bilin” çağrısında bulundu.

Gurbetçilerin katkısı sadece ekonomik değil, duygusal bağ da güçlü

Almanya’nın Hamburg kentinde 48 yıldır yaşayan Fevzi Karatay, Türkiye’ye her gelişlerinde hem memleket özlemini giderdiklerini hem de ülke ekonomisine katkı sunduklarını belirtti. Karatay, “Gurbetçiler çalışmak için Almanya’ya gidiyor, kimse ekmeği bedavaya vermiyor. Buraya geldiğimizde de harcamalarımızla ekonomiye katkı sunuyoruz. Tatil için gelişimiz de ucuz değil. Otelde kalsak binlerce euro harcıyoruz. Ancak yurt dışında yaşamak kolay değil, herkes hesap yapmadan gitmemeli. Kalbimde hep hüzün var ama yine de geldim, güzel geçti. İnşallah seneye de gelmek nasip olur” dedi.

“Devletimize Sahip Çıkmalıyız”

Almanya’da yaşayan Hasan Hüseyin Döne ise iznin kısa sürdüğünü ve ayrılık hüznünü dile getirerek, “Bir ay izne geldik, çabuk bitti. Gurbet çok zor, memleketimizi çok özlüyoruz. Türkiye’de yaşanan sıkıntılar yurt dışından daha farklı görünüyor. Avrupa’da da hayat kolay değil. Ülkemizin kıymetini bilmemiz lazım, devletimize sahip çıkmamız lazım. Dış güçlerin oyunlarına gelmemek için devletimizin yanında olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Sıla özlemi bitmiyor, umutlar gelecek yıla taşınıyor

Gurbetçilerden Muzaffer Yıldız ise memleketten ayrılmanın zor olduğunu belirterek, “Memlekete geliyoruz ama dönüş zamanı geldiğinde mutlu olamıyoruz. Burada kalabilmeyi çok isterdik” dedi. Kapıkule’de bekleyen diğer gurbetçiler de duygu dolu sözlerle ana vatana veda etti.

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!