İstanbul Şehidini Dualarla Uğurladı: Mustafa Aydın Son Yolculuğuna Çıktı
İstanbul, Kuzey Marmara Otoyolu'nda yaşanan elim trafik kazasının ardından şehadet makamına erişen polis memuru Mustafa Aydın'ı son yolculuğuna uğurladı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Aydın için düzenlenen törenlerde gözyaşı ve gurur bir aradaydı.
Haberin Özeti
- • Kuzey Marmara Otoyolu'nda görev başındayken meydana gelen kazada ağır yaralanan polis memuru Mustafa Aydın, kaldırıldığı hastanede şehit düştü.
- • Şehit için Vatan Caddesi'ndeki emniyet yerleşkesinin ardından Fatih Camisi'nde geniş katılımlı bir cenaze namazı düzenlendi.
- • Devlet protokolü ve meslektaşlarının eşlik ettiği törenin ardından şehidimizin naaşı Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.
Şehit polis memuru Mustafa Aydın için ilk tören, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde gerçekleştirildi. Buradaki anma programının ardından şehidimizin Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze namazı için Fatih Camisi’ne nakledildi. Cami avlusunda taziyeleri kabul eden şehit yakınlarının metaneti yürekleri dağladı.
Devlet Erkanı ve Meslektaşları Saf Tuttu
Fatih Camisi’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına devletin zirvesinden ve yerel yönetimden pek çok isim katıldı. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topcu ve İBB Başkan Vekili Nuri Aslan’ın yanı sıra çok sayıda emniyet mensubu şehidini yalnız bırakmadı.
Edirnekapı Şehitliği’nde Ebedi İstirahatgahına Tevdi Edildi
Kılınan namazın ardından polis mangası tarafından omuzlarda taşınarak tören aracına konulan Mustafa Aydın’ın naaşı, dualar eşliğinde Edirnekapı Şehitliği’ne götürüldü. Şehidimiz, vatan görevini icra ederken dahil olduğu kahramanlar kervanının yanındaki ebedi istirahatgahına defnedildi.
Bakmadan Geçme