İstanbul merkezli FETÖ operasyonu: 32 tutuklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, TMSF'nin kayyum atadığı döner zincirine yönelik yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 32 şüpheli tutuklandı.

İstanbul merkezli FETÖ operasyonu: 32 tutuklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, TMSF'nin kayyum atadığı döner zinciri Maydonoz Döner’e yönelik yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında önemli gelişmeler yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 44 şüpheliden 32’si tutuklandı. Şüphelilerden 10’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 2 kişi ise savcılık ifadelerinin ardından serbest kaldı.

Soruşturmada, Maydonoz Döner yetkililerinin şahsi ve şirket hesaplarından, KHK ile ihraç edilmiş FETÖ iltisaklı asker, öğretmen ve kamu görevlilerine bağış, kar payı, hisse bedeli ve elden alınan borç gibi çeşitli açıklamalı para transferleri yaptığı tespit edildi. Ayrıca, restoran zincirinin 74 şubesi hakkında düzenlenen Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları incelendiğinde, 29 şubenin ortaklık bilgisi ve SGK kaydı olmayan, FETÖ soruşturması geçirmiş kişilere gayriresmi ortaklıkla istihdam sağladığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında İstanbul, Aydın, Balıkesir, Denizli, Bursa, Kocaeli, Eskişehir ve İzmir’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla şüpheliler gözaltına alındı. Operasyonlar ve soruşturma devam ediyor.

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!