Isparta-Antalya Yolunda Heyelan!
Isparta ile Antalya'yı birbirine bağlayan kara yolunda, şiddetli yağışların tetiklediği heyelan nedeniyle ulaşım durma noktasına geldi. Dağlık alandan kopan dev kaya kütleleri ana yolu tamamen kapatırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.
Bölgede etkisini artıran sağanak yağışlar, Isparta-Antalya kara yolunda toprak kaymasına yol açtı. Yamaçlardan kopan büyük kaya parçaları yola savrularak trafik akışını tamamen kesti. Güzergahı kullanan sürücüler, dev kayalar karşısında ilerleyemeyince durumu yetkililere bildirdi.
Vatandaşlar Dev Kayalarla Mücadele Etti
Yolun kapanmasıyla birlikte mahsur kalan sürücüler ve çevre sakinleri, ekipler gelene kadar kendi imkanlarıyla harekete geçti. Bazı vatandaşlar, yolu bir an önce trafiğe açabilmek adına yoldaki küçük kaya parçalarını kendi elleriyle kenara taşımaya çalıştı. O anlar, bölgedeki trafik yükünün ve vatandaşların çabasının boyutunu gözler önüne serdi.
Yolun Açılması İçin Çalışmalar Başlatıldı
Olay yerine sevk edilen karayolları ve belediye ekiplerinin iş makineleriyle temizlik çalışması başlattığı öğrenildi. Yetkililer, yoldaki dev kayaların tamamen temizlenmesinin ardından trafiğin yeniden normal akışına döneceğini bildirdi. Yol temizleme işlemleri bitene kadar sürücülerin kontrollü seyretmesi isteniyor.
Bakmadan Geçme