İlk Milli Jet Uçağımız Avrupa Semalarında!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET, İspanya'ya ihraç ediliyor. İspanya Entegre Gelişmiş Uçuş Eğitim Sistemi kapsamında eğitim uçağı ihtiyacını karşılamak üzere HÜRJET tercih edildi. Bu kapsamda, TUSAŞ ile AIRBUS ortaklığı ve İspanya Savunma Bakanlığı arasında 2,6 milyar euro değerinde sözleşme imzalandı.

TUSAŞ tesislerinde üretilecek HÜRJET uçaklarının teslimatlarının 2028 yılının son çeyreğinde başlaması ve 2036 yılına kadar devam etmesi planlanıyor. Anlaşma, yalnızca uçak teslimatını değil; ileri seviye muharip pilot eğitimi, simülasyon sistemleri, bakım-idame altyapısı ve uzun vadeli operasyonel destek unsurlarını da kapsıyor.

30 Adetlik İhracat Paketi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, HÜRJET’in 30 adetlik ihracat paketiyle İspanya Hava ve Uzay Kuvvetleri tarafından resmen tercih edildiğini belirterek, bunun Türk savunma sanayii adına tarihi bir başarı olduğunu vurguladı. Görgün, milli imkanlarla tasarlanan ve üretilen bir jet eğitim uçağının Avrupa ve NATO üyesi bir ülkenin envanterine girmesinin, Türkiye’nin tasarım, üretim ve sistem entegrasyonu alanında ulaştığı seviyeyi ortaya koyduğunu ifade etti.

“Gök Vatan’da Daha Yükseğe Uçuyoruz”

Görgün, Türkiye’nin hava platformları alanında küresel pazarda söz sahibi bir konuma ulaştığını belirterek, savunma sanayii ihracatının nitelik ve ölçek bakımından yeni bir eşiğe taşındığını söyledi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milli teknolojiyle üretim yapıldığını ve “Gök Vatan’da ve dünyanın dört bir yanında daha yükseğe uçuyoruz” sözleriyle sürecin önemini vurguladı.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!