• Haberler
  • Malatya
  • Haziran'da Malatya'da Yeni Dönem! İşte Tamamlanan Projelerin Detayları

Haziran'da Malatya'da Yeni Dönem! İşte Tamamlanan Projelerin Detayları

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Eskimalatya bölgesinde yürütülecek yeni projeler ve kentin genel toparlanma süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Bölgedeki esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Er, hayata geçirilmesi planlanan tesislerin yer tespitlerinin tamamlandığını bildirdi.

Bölge ziyaretinde muhtarlarla yapılan istişareler sonucu belirlenen eksikliklerin giderildiğini ifade eden Sami Er, spor yatırımlarına dair teknik bilgileri paylaştı. Eskimalatya’da inşa edilecek spor kompleksi için uygun arazinin seçildiğini ve projenin uygulama aşamasına hazır hale getirildiğini kaydeden Er, tesisin kısa sürede bölgeye kazandırılacağını belirtti.

Haziran'da Malatya'da Yeni Dönem! İşte Tamamlanan Projelerin Detayları

Çocuklar ve Yaşlılar İçin Sosyal Alan Projesi

Eskimalatya'da sosyal donatı alanlarını artırmaya yönelik planlanan çalışmalar kapsamında "Vefa Konağı" projesine değinildi. Projenin içeriği ve hedef kitlesi hakkında konuşan Er, şu bilgileri verdi:

"Burada bir Vefa Konağı inşa edeceğiz. Aynı zamanda 4-6 yaş grubu çocuklarımızın vakit geçirebileceği bir alan oluşturulacak. Mühendislerimiz yer keşfi çalışmalarını sürdürüyor. Hem yaşlılarımızın hem de çocuklarımızın kullanabileceği ortak bir alan oluşturulması hedefleniyor."

Haziran'da Malatya'da Yeni Dönem! İşte Tamamlanan Projelerin Detayları

Haziran Ayında Tamamen Toparlanır

Vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde kentin imar ve inşa süreçlerine de değinen Sami Er, konut ve iş yeri projelerinde final aşamasına gelindiğini savundu. Malatya'nın genel durumuna dair öngörülerini paylaşan Er, "Malatya, haziran ayında tamamen toparlanır. Ev ve iş yerlerini tamamladık, işleri toparladık. Ayrıca Eskimalatya'daki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması gerekiyor" dedi.

Haziran'da Malatya'da Yeni Dönem! İşte Tamamlanan Projelerin Detayları

Yıl Sonuna Kadar Yeni Projeler Uygulamaya Konulacak

Ziyaret programı kapsamında Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı da ziyaret eden Er, kentin ihtiyaç duyduğu stratejik projelere vurgu yaptı. Planlanan çalışmaların takvimine ilişkin bilgi veren Er, yıl sonuna kadar birçok projenin uygulamaya konulmasının hedeflendiğini dile getirdi.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!