• Haberler
  • Güncel
  • Hazine ve Maliye BakanlığındanTÜİK İddialarına Sert Yanıt

Hazine ve Maliye BakanlığındanTÜİK İddialarına Sert Yanıt

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu yönetimindeki bayrak değişimiyle ilgili ortaya atılan iddialara yönelik yazılı bir açıklama yayımladı. Bakanlık, TÜİK Başkanı'nın görev süresi dolmadan görevden alındığına dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve bu bilgilerin kamuoyunu yanıltmak amacıyla bilinçli olarak yayıldığını belirtti.

Haberin Özeti

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı, TÜİK Başkanı'nın görev süresi bitmeden görevden alındığına yönelik iddiaları kesin bir dille yalanladı.
  • Bakanlık, eski başkan Erhan Çetinkaya'nın görev süresinin Ocak ayında dolduğunu ve o tarihten beri görevini vekâleten yürüttüğünü açıkladı.
  • Yanlış bilgiyi kamuoyuna yayan yayın organları hakkında tüm yasal hakların kullanılacağı ve hukuki sürecin takip edileceği bildirildi.

Bazı basın organlarında yer alan “Fatura TÜİK'e kesildi” ve “Görev süresi dolmadan görevden alındı” şeklindeki haberlerin dezenformasyon içerdiğini vurgulayan Bakanlık, sürecin işleyişine dair teknik detayları paylaştı. Yapılan açıklamada, eski başkan Erhan Çetinkaya'nın yasal görev süresinin geçtiğimiz Ocak ayında sona erdiği, bu tarihten itibaren ise yeni bir atama yapılana dek görevini vekâleten sürdürdüğü anımsatıldı.

Hukuki Süreç Başlatılacak

Açıklamada, görev süresi zaten dolmuş olan bir isim için "görevden alındı" ifadesinin kullanılmasının zorlama bir yorum ve kasıtlı bir yanıltma girişimi olduğu ifade edildi. Bakanlık, yanlış bilgiyi kamuoyuna yaymaya çalışan odaklara karşı her türlü hukuki hakkın sonuna kadar kullanılacağını kesin bir dille aktardı.

TÜİK’te Mehmet Arabacı Dönemi Başladı

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla birlikte TÜİK Başkanlığı koltuğuna, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Arabacı getirildi. Bu atama ile kurumdaki vekâleten yönetim süreci sona ererek yeni dönem resmiyet kazanmış oldu.

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!