banner13

YKS'nin birinci oturumu sona erdi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
08 Haziran 2024 Cumartesi 16:02
YKS'nin birinci oturumu sona erdi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) tüm yurtta olduğu gibi Malatya'da da yapıldı. Kentteki İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi ile birçok okulda öğrenciler sınavda ter dökerken, veliler ise dışarıda çocuklarını bekledi.

Malatya'da sabah erken saatlerden itibaren okullara gelen öğrenciler, girişte kontrol ve aramadan geçtikten sonra sınav salonlarına alındı. Aileler de okul dışında çocuklarını beklemeye başladı. Saat 10.00'da okul kapıları kapanırken, kapıların kapanmasına 1 dakika kala bazı öğrencilerin ise koşarak sınava son anda yetiştikleri görüldü.

TYT'de adaylara Türkçe Testi'nde 40, Sosyal Bilimler Testi'nde 20, Temel Matematik Testi'nde 40, Fen Bilimleri Testi'nde 20 soru olmak üzere toplam 120 soru sorulacak ve 165 dakika süre verildi.

10.15’te başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 13.00’da sona erdi. 

6 Şubat 2023’te yaşanan asrın felaketinden etkilenen şehirlerin başında yer alan Malatya’da sınava hazırlanmakta zorluk yaşayan öğrenciler, genel olarak sınavlarının iyi geçtiğini söylese de veliler özellikle konteyner ortamında yaşamak zorunda kalan öğrencilerinin bu sürece hazırlanmalarının zorluğundan bahsetti. 

Tüm öğrenci velilerinin tek temennisi ise herkesin hak ettiği yere yerleşmesi olurken, kentte YKS'nin ikinci oturumu AYT ise yarın sabah saat 10.15'te başlayacak.

KAYNAK: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.