banner13

Yerel televizyonların sorunları Akşener’e iletildi

Son yıllarda ciddi sorun yaşayan Yerel televizyon kanallarının uydu kira bedellerinin Türk Lirası üzerinden alınması konusunda talepleri her fırsatta dile getiriliyor. İşte bu konu Karabük’te BRTV’yi ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e iletildi. “Benim Anadolu kanallarına gönül borcum var” diyen İYİ Parti Lideri Akşener ise iktidar olduklarında Anadolu basınının sorunlarının çözümü için gerekenleri yapacakları sözü verdi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
04 Haziran 2021 Cuma 20:18
Yerel televizyonların sorunları Akşener’e iletildi

Son yıllarda ciddi sorun yaşayan Yerel televizyon kanallarının uydu kira bedellerinin Türk Lirası üzerinden alınması konusunda talepleri her fırsatta dile getiriliyor. İşte bu konu Karabük’te BRTV’yi ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e iletildi. “Benim Anadolu kanallarına gönül borcum var” diyen İYİ Parti Lideri Akşener ise iktidar olduklarında Anadolu basınının sorunlarının çözümü için gerekenleri yapacakları sözü verdi.

BRTV ziyareti sırasında Meral Akşener’e Genel Başkan Yardımcıları Ankara Milletvekili Koray Aydın, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve Muğla Milletvekili Metin Ergün ile   İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Genel Başkan Danışmanı Vedat Bayram, Özel Kalem Müdürü Esma Bekar, Karabük İl Başkanı Erol Serin, çevre illerin teşkilat başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Akşenir’in ziyareti sırasında BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya ilk olarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karabük’e ve BRTV’ye hoşgeldiniz diyen Çetinkaya yaptığı konuşmada Anadolu basını ve yerel kanalların sorunlarına değindi.

Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atıldığı 3 Nisan gününün ülke genelinde sanayi günü olarak kabul edilmesi için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den destek isteyen Çetinkaya’nın bu isteği Akşener tarafından da olumlu karşılandı.

Çetinkaya; “ 26 yıl önce karasal olarak kurulmuş bir televizyonuz. 18 yıl karasal yayın yaptıktan sonra 8 yıl önce TÜRKSAT’a çıktık. Almanya ve Avrupa’ da Batı Karadeniz’den 1 milyon dolayında hemşerimiz var. Biz de Batı Karadeniz’in tek TÜRKSAT uydu kanalıyız. Tabi Türkiye genelinde de izleniyoruz. Çok mütevazi bir şekilde yayınlarımızı sürdürüyoruz. Ama sizden bir ricam var. Dolar üzerinden yayın yapıyoruz. Anadolu’da yayın yapan 30 dolayında yerel kanalız. Avrupa ile gönül köprüsü kuruyoruz. Devlet bize ödül vermesi gereken yerde uydu ücreti olarak ay da 10 bin dolar para ödüyoruz. Biz 8 yıldır dayanıyoruz, dayanacağız da. Almanya’daki hemşerilerimiz reklam veriyorlar bize. Fakat Dolar sürekli artıyor. Uydu ücreti bizden TL üzerinden alınsın istiyoruz. Dolar çıkınca bizim her şeyimiz bozuluyor.” dedi.

Çetinkaya ayrıca uzun bir süredir mücadelesini verdiği haksız yayıncılık ile ilgili de Akşener’e bilgi verdi ve destek istedi. Çetinkaya; “Cep telefonları üzerinden yapılan canlı yayınlar ile ilgili RTÜK’ün yönetmeliği var. Fakat pek çok yerde buna uyulmuyor. Biz ideallerimizle bugünlere gelerek ayda 10 bin dolar ödeyip TÜRKSAT’tan yayın yapıyoruz ama böyle haksız bir rekabet ortaya çıkıyor” dedi.

Meral Akşener ise bu fikre destek vererek bu haftaki gurup toplantısında bu konuda konuşacağını söyledi.

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener ise BRTV’de yaptığı konuşmada şunları ifade etti; “Öncelikle BRTV kanalında bulunmaktan büyük bir mutluluk heyecan ve onur duyuyorum. 26 yıl önce kurulup bütün zorluklarla hala yayın hayatını devam ettiren bir TV ve radyo kanalındayım. Bütün kurucularına, 26 yıldır bu yayının yapılmasını sağlayan emekçilerine, emeği olan herkese en kalpten teşekkürlerinmiş sunuyorum. Mehmet bey az önce dedi ki “bu gayretimizin arka planın da Batı Karadeniz’den Almanya ve diğer Avrupa şehirlerine göç etmiş 1 milyon insanımızın ülkeleriyle gönül bağını güçlendirmek ve o bağın devamını sağlamak için bir gayretimiz var. Fakat bunun için 8 yıldır 10 bin dolar para ödüyoruz” Bir yerel kanalın bu parayı ödeyebilmesi ve ayakta kalması zor. Biz bunu daha kurumsal bir noktada nasıl çözeriz, Türk parası olsun, bununla ilgili bir çalışma yapacağız. Anadolu’daki TV’lerin basın yayın kuruluşlarının birer birer kapandığı bir noktadayız. Benim için çok özel bir anlamı var sizin konumunuzdaki işletmelerin. 1997’ de Refahyol hükümeti yıkıldıktan sonra o devrin büyük basını ve ana akım medyası, tabiri caizse bizi adeta yere yatırdılar ve üzerimizde tepindiler. O günün siyasetçileri olarak bizler yerel basın ve Anadolu televizyonlarının gayreti ve onların objektifliği ile bizlerle programlar yapmaları sayesinde ayakta kaldık. Dolayısıyla kişisel olarak bir gönül borcum da var benim. O nedenle bu problemlerin çözümü ile ilgili bir çalışma yapacağız. İktidara geldikten sonra da çok daha radikal kararlar alma imkanımız olacak. Bugün de iktidar partilerinden çözüm almak için gerekenleri yapacağız” dedi.

BRTV yöneticileri tarafından Meral Akşener’e hediyeler takdim edildi.

KAYNAK: BRTV

Son Güncelleme: 04.06.2021 20:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.