banner13

Yeni Cami ve Söğütlü Cami’yi yaptıran iş insanına ödül

Vakıf İnsan Ödülü bu yıl Malatyalı bir isme verildi. 6 Şubat depremlerinde yıkılan Yeni Caminin restorasyonunu, yeniden yapılacak olan Söğütlü Caminin ise yapımını üstlenen Malatya-Pütürgeli hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
06 Mayıs 2024 Pazartesi 19:29
Yeni Cami ve Söğütlü Cami’yi yaptıran iş insanına ödül

Malatya’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan Yeni Caminin restorasyonunu, Söğütlü Caminin ise yapımını üstlenen Malatyalı hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Vakıf İnsan Ödülü verildi.

Erdoğan’ın ödül verdiği Bayram Kızılaslan’ın yeniden yapımını üstlendiği Söğütlü Cami, yeniden yapılan Malatya Çarşı Planından çıkartılarak yerine ticarethaneler konulmuştu. Ancak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin geçtiğimiz Cuma günü Malatya’ya yaptığı ziyarette, şehir planında Söğütlü Cami’nin yerinde olmadığı tespit edilmiş ve bakan tarafından eski mevcut yerine yapılmasını ve önünün de meydana açılması talimatı verilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Vakıf Haftası 100. Yıla Özel 201 Eser Toplu Açılış Töreni”ne katıldı.

Malatyalı hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan’ı tebrik eden Erdoğan, Kızılaslan’ın, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya Yeni Caminin tüm yapım masraflarını üstlendiğini açıkladı.

Vakıf İnsan Ödülü bu yıl 6 Şubat depremlerinde yıkılan Yeni Caminin restorasyonunu, yıkılarak yeniden yapılacak olan Söğütlü Caminin ise yapımını üstlenen Malatya-Pütürgeli hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan’a takdim edildi.

Son Güncelleme: 06.05.2024 19:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.