banner13

TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir?

Asrın felaketinden ağır yara alan Malatya’da deprem sonrası yapımına başlanan kalıcı deprem konutlarından 6 bin 181’i İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katıldığı kura programı ile hak sahiplerine teslim edildi. Peki kuranın sonucunu öğrenmek için vatandaşlar hangi adımları izleyecek?

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
18 Şubat 2024 Pazar 17:19
TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir?

6 Şubat 2023’de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yara alan illerin başında gelen Malatya’da yapımı tamamlanan kalıcı deprem konutları hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Cumartesi günü Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kura çekim programına İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen ve il protokolü katıldı.

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın butona basmasıyla kura çekimi başlamış, daha sonra kurada adı çıkan hak sahiplerine anahtarları teslim edilmişti.

Kuralar çekildi, birçok vatandaş kurada adının çıkıp çıkmadığını merak ediyor.  Hak sahibi olan vatandaşlar TOKİ kura sonuçlarını e-devlet üzerinden öğrenilebiliyor. Buna göre sonuçlar AFAD tarafından e-devlet üzerinden ilan edildi.

 E-devlet üzerinden arama bölümüne ‘Hak Sahipliği Kura Sonucu Sorgulama’ yazılarak sonuçlar öğrenilebiliyor.

Öncelikle e devlette arama bölümüne hak sahipliği kura sonucu sorgulama yazmalı. Çıkan ekranda olay seçimi bölümündeki KAHRAMANMARAŞ - PAZARCIK Deprem butonu işaretlenip devam edilmeli. Daha sonra çıkan bilgilendirme metninin en alt sayfasına gelip” Yukarıdaki aydınlatma metnini okudum ve onaylıyorum.” bölümünde devam et butonuna basılmalı. Ekranda kura sonucu butonuna basınca çıkan ekranda TOKİ konutunun çekilişte çıkıp çıkmadığı yazıyor…

Son Güncelleme: 18.02.2024 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.