banner13

Mevsimlik tarım işçilerinin zorlu mesaisi

Dünya kayısı başkenti Malatya'da kayısı hasadıyla birlikte mevsimlik tarım işçilerin de zorlu mesaisi başladı. Çevre illerde kente gelen tarım işçileri kavurucu sıcak altında ekmek mücadelesi veriyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
19 Temmuz 2022 Salı 12:31
Mevsimlik tarım işçilerinin zorlu mesaisi

Dünyanın kayısı başkenti olarak adlandırılan Malatya'da kayısı hasadı sürerken, kente çevre illerden gelerek kayısı da çalışan tarım işçileri kavurucu sıcak altında mesai yapıyor.
Günün ilk ışıklarıyla kayısı bahçelerinin yolunu tutarak akşam saatlerine kadar çalışmalarını sürdüren tarım işçileri bir yandan kavurucu sıcaklarla mücadele ederken diğer taraftan da konaklama sorunları nedeniyle zor şartlar altında ekmek mücadelesi veriyor.

“Konaklama alanlarında altyapı yetersiz”
Şanlıurfa’dan Akçadağ ilçesine gelerek kayısı hasadında çalışan Ayşe Hanelçi ile Said Hanelçi toplu konaklama alanlarında altyapının yetersiz olduğunu belirterek, “ Şanlıurfa’dan kayısı hasadı için geldik. Gölpınarı Mahallesi bölgesinde çadırlarda konaklıyoruz, olumsuz altyapı nedeniyle çocuklar enfeksiyon kapıyor. Yetkililerden bölgedeki konaklama alanlarında iyileştirme yapmalarını istiyoruz” şeklinde konuştular.

“Yevmiyeler düşük hava sıcaklıkları da olumsuz etkiliyor”
35 kişilik akraba grubuyla Akçadağ’a çalışmaya geldiklerini kaydeden Şahin Susan ile Çiçek Bozdağ ise “ Şanlıurfa’dan geldik, 35 kişiyiz. Sabah 04.00’dan akşam 17.00 sularına kadar sıcak altında çalışıyoruz. Yevmiler az, su ve elektrik konularında sıkıntı yaşıyoruz. Zor şartlar altında ekmek mücadelesi veriyoruz. “diye konuştular.

KAYNAK: İHA

Son Güncelleme: 19.07.2022 13:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.