banner13

Malatya’da okul servis ücretleri belli oldu!

12 Eylül'de başlayacak olan 2022 – 2023 eğitim ve öğretim yılı öncesi Malatya’da öğrenci servis ücretleri belli oldu. Buna göre; okul servislerinde 0-5 kilometre arası yani en düşük fiyat, öğrenci başına 490 TL olarak belirlendi. Bu ücret kilometre artınca ve hafta sonu da eklenince daha da artıyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
02 Eylül 2022 Cuma 15:42
Malatya’da okul servis ücretleri belli oldu!

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Malatya’da okul servis ücretleri belli oldu.

Malatya il merkezinde öğrenci taşımacılığı yapan servislerde hafta içi en yakın mesafe yani 0-5 kilometre arası taşıma ücreti öğrenci başına aylık 490 TL olarak belirlendi.

Malatya Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alınan karara göre; okul servis ücretleri hafta içi 0-5 kilometre arası 490 TL, hafta içi ve hafta sonu taşımalar 690 TL, 5-10 kilometre arası hafta içi 520 TL, hafta içi ve hafta sonu 720 TL, 10-20 kilometre arası hafta içi 540 TL, hafta sonu da eklenince 740 TL olarak belirlendi. 20 kilometreyi aşan mesafelerde ise kilometre başına 13 TL artış yapılacak.

Alınan kara göre; aynı servisi kullanan kardeşlere yüzde 10 indirim uygulanacak. Belirlenen genel ücret tarifesinde ise taşımacı en fazla yüzde 10 indirim uygulayabilecek. Şehit yakınlarından bir öğrenci ise ücretsiz taşınacak. KDV dahil belirlenen ücret dışında herhangi bir sebeple başka ücret talep edilemeyecek.

Servis ücretleri eğitim öğretim günleri baz alınarak belirlendi. Belirlenen taşıma ücretleri yaz talili ve hafta sonu etkinlikleri, etüt, gezi, ek ders vb. için yapılan taşımaları kapsamayacak. Taşımacı, mesafe belirlemede öğrencinin ikametgâhı ile okul arasındaki en kısa trafik yolunu tercih edecek ve servis ücretleri 9 eşit taksitle alınacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.