banner13

Malatya’da 5.2 büyüklüğünde deprem!

Merkez üssü Malatya’nın Battalgazi ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Malatya’da şiddetli bir şekilde hissedilen depremde büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa attı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
25 Ocak 2024 Perşembe 16:09
Malatya’da 5.2 büyüklüğünde deprem!

Merkez üssü Malatya’nın Battalgazi ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şiddetli bir şekilde hissedilen depremde büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa attı.

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 16.04’de merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Yerin 13.93 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Malatya il genelinde ve çevre illerde de şiddetli bir şekilde hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü,  saat 16.04'te meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladı. Depremin, yerin 6.7 kilometre altında gerçekleştiğini, merkez üssünün ise Yeşilyurt-Salkonak olduğunu belirtti.

Malatya’da meydana gelen deprem Elazığ, Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Deprem nedeniyle büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa attı.

5.2 büyüklüğündeki depremin ardından saat 16.09’da yine merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 3.1, saat 16.24’te ise merkez üssü Yeşilyurt ilçesi olan 3.4 büyüklüğünde olmak üzere 16 artçı sarsıntı kaydedildi.

Son Güncelleme: 25.01.2024 19:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.