banner13

Malatya'da Yargı Sürelerine yönelik OHAL kararnamesi uzatıldı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile OHAL ilan edilen illerdeki Yargı Alanındaki ve İcra İşlemlerindeki Süreleri 1 ay daha 1 Mayıs 2023 tarihine kadar uzatıldı. Uygulamada Malatya’da 8 ilçe yararlanıyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
05 Nisan 2023 Çarşamba 16:32
Malatya'da Yargı Sürelerine yönelik OHAL kararnamesi uzatıldı

Olağanüstü Hal Kapsamında Yargı Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde değişiklik yapılarak, OHAL bölgesinde yargı alanında alınan ve 6 Nisan'da sona ermesi öngörülen bazı tedbirler, deprem bölgesindeki bazı il ve ilçeler için 1 Mayıs'a kadar uzatıldı.

Kararname Malatya’da “Malatya il merkezi ile Battalgazi, Yeşilyurt, Arguvan, Kale, Yazıhan, Akçadağ ile Doğanşehir ilçelerini” kapsıyor.

Malatya, Adıyaman,  Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş’ın belirtilen ilçelerini kapsayan kararnameye göre; 1 Mayıs'a uzatılan durma kararı; dava açma, icra takibi başlatma, başvuru, şikayet, itiraz, ihtar, bildirim, ibraz ve zaman aşımı süreleri, hak düşürücü süreler ve zorunlu idari başvuru süreleri de dahil olmak üzere bir hakkın doğumu, kullanımı veya sona ermesine ilişkin tüm süreler, İdari Yargılama Usulü Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile usul hükmü içeren diğer kanunlarda taraflar veya ilgililer bakımından belirlenen süreler ve bu kapsamda hakim tarafından tayin edilen süreler ile arabuluculuk ve uzlaştırma kurullarındaki süreleri 1 Mayıs 2023’e kadar uzatıldı.

Kararname ile 1 Mayıs 2023 tarihine kadar İcra ve İflas Kanunu ile takip hukukuna ilişkin diğer kanunlarda belirlenen süreler ve bu kapsamda hakim veya icra ve iflas daireleri tarafından tayin edilen süreler, nafaka alacaklarına ilişkin icra takipleri hariç olmak üzere tüm icra ve iflas takipleri, taraf ve takip işlemleri, yeni icra ve iflas takip taleplerinin alınması, ihtiyati haciz kararlarının icra ve infazına ilişkin işlemler durdurulacak.

Kararname şu şekilde: 

“MADDE 1- 120 sayılı 2 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

 "(10) Bu madde hükmü a) Adıyaman il merkezi ile Çelikhan ve Samsat ilçeleri; Gaziantep ili Nurdağı ilçesi Hatay il merkezi ile Antakya, Define, İskenderun, Arsuz, Belen, Samandağ ve Yayladağı ilçeleri; Kahramanmaraş il merkezi ile Dulkadiroğlu, Onikişubat, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Göksun, Pazarcık ve Çağlayancerit ilçeleri; Malatya il merkezi ile Battalgazi, Yeşilyurt, Arguvan, Kale, Yazıhan, Akçadağ ile Doğanşehir ilçeleri, 

b) 6/2/2023 tarihi itibarıyla yerleşim yeri (a) bendinde belirtilen yerler olan gerçek ve tüzel kişiler. c) 6/2/2023 tarihi itibarıyla (a) bendinde belirtilen yerlerde bürosu bulunan avukatlar, bakımından 1/5/2023 (bu tarih dahil) tarihine kadar uygulanmaya devam olunur."

 MADDE 2- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.”

KAYNAK: Malatya Yeni Ses

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.