banner13

Malatya'da peş peşe 3 deprem

Malatya'da ard arda meydana gelen 3 deprem korku dolu anlar yaşattı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
12 Ağustos 2023 Cumartesi 20:10
Malatya'da peş peşe 3 deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ndan alınan bilgilere göre saat 16.39’da merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 4.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem yerin 6.35 derinliğinde meydana geldi.

İlk depremden 1 dakika sonra saat 16.40’da ise yine merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Bu deprem ise yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Üçüncü deprem ise saat 18.18’de merkez üssü Yeşilyurt ilçesi olan 4.2 şiddetinde 9.13 kilometre derinlikte yaşandı. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de ilk depremin büyüklüğünü 4.9 derinliğini 5 kilometre ikinci depremi ise 4.3, derinliğini 5 kilometre, üçüncü depremin de büyüklüğünü 4.0 derinliğini de 5 kilometre olarak açıkladı. 

Şiddetli bir şekilde hissedilen deprem nedeniyle büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa attı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu şu ana kadar kendilerine ulaşan olumsuz bir durum olmadığını, süreci takip ettiklerini, itfaiye araçlarının sahada genel tarama yaptığını açıkladı.

Malatya’da meydana gelen depremler Elazığ, Adıyaman ve Şanlıurfa başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Şanlıurfa’da da hissedilen deprem paniğe neden oldu.

KAYNAK: ERTV HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
MalatyaDeprem3KorkuPanik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.