banner13

Malatya'da 4,4 büyüklüğünde deprem!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
08 Ocak 2024 Pazartesi 16:56
Malatya'da 4,4 büyüklüğünde deprem!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre, Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 16.19’da 4.4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin derinliği ise 9.6 kilometre olarak ölçüldü.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de ilk etapta depremin merkezini Kale-Çanakçı, büyüklüğünü ise 4,3 olarak açıkladı. Daha sonra bu verileri revize eden Kandilli, depremin merkezini Pütürge-Balpınarı, büyüklüğünü de 4,4 olarak açıkladı.

Malatya kent merkezi ile Elazığ ve Adıyaman başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen deprem kısa süreli paniğe neden oldu.

Konuyla ilgili X sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; “Malatya Pütürge’de 4,4 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerini kaydetti.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı da tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, şuan için olumsuz bir durum olmadığını söyledi. Yazıcı, artçı depremlerin devam ettiğini de belirterek özellikle ağır hasarlı yapılardan uzak durulması noktasında vatandaşları uyardı.

Son Güncelleme: 08.01.2024 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.