banner13

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü görevden alındı!

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde yeşil reçeteye tabi toplam 9 bin 300 hap ile yakalanan kurum binasında da uyuşturucu madde saklayan kurum müdürünün makam şoförü olayı ile ilgili yürütülen idari soruşturma kapsamında Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, görevden alındı. Bulut’un yerine Galip Sökmen Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak atandı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
11 Şubat 2022 Cuma 15:23
Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü görevden alındı!

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde yeşil reçete tabi toplam 9 bin 300 hap ile yakalanan kurum binasında da uyuşturucu madde saklayan kurum müdürünün makam şoförü olayı ile ilgili yürütülen idari soruşturma kapsamında Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, görevden alındı. Bulut’un yerine Galip Sökmen Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak atandı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirdi operasyonda 30 Ekim 2021 tarihinde Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bodrum katında uyuşturucu madde ele geçirilmişti. İl Müdürlüğünde sürekli işçi kadrosunda görevli F.D. isimli şahsında üzerinde uyuşturucu maddeler ele geçirilmiş, operasyonda gözaltına alınan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Şahsın Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut’un makam şoförü olduğu tespit edilmişti.

Şahsın ikâmetinde yapılan aramada yeşil reçeteye tabii uyuşturucu ve uyarıcı özelliği olan hap ele geçirilmiş, yapılan sorgulamada da ise İl Müdürlüğü bodrum katı merdiven altında aynı özelliklere sahip uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri sakladığı beyanı üzerine yapılan aramada söz konusu maddelere de el konulmuştu. Olayın hemen ardından şahıs açığa alınmış ve iş akdi fesih edilerek kurum ile ilişiği kesilmişti. Ayrıca konu ile ilgili 4 Kasım’da da muhakkik görevlendirilerek idari inceleme başlatılmıştı.

Aradan geçen 3,5 aylık süre zarfında Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda bakanlık, kurumun il müdürü Rasim Bulut’u görevden aldı ve yerine Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü iken 6 ay önce görevden alınarak merkeze çekilen Galip Sökmen atandı.

Galip Sökmen merkeze alındığında Karabük medyası büyük tepki göstermişti.

Son Güncelleme: 11.02.2022 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.