banner13

Kan donduran kadın cinayetini polis aydınlattı! Malatya’da dahil 3 ilde 7 adrese operasyon…

İzmir'in Bornova ilçesinde 3 yıl önce yanmış halde bulunan kadın cesedinin kimliği belirlenince Malatya’nın da aralarında bulundu 3 ilde 7 adrese operasyon yapıldı. 13 şüpheli gözaltına alındı. Talihsiz kadının üzerine kaynar su dökerek, 3 gün boyunca işkence yapıldığı tespit edildi. Cinayet şüphelisinin de kendisine fuhuş yaptırdığı ileri sürülen, eski erkek arkadaşı olduğu belirlendi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
16 Ekim 2021 Cumartesi 15:34
Kan donduran kadın cinayetini polis aydınlattı! Malatya’da dahil 3 ilde 7 adrese operasyon…

3 yıl önce yakılarak öldürülen kadının katil zanlılarını bulmak için polis Malatya’nın da aralarında bulunduğu 3 ilde 7 adrese operasyon düzenledi. 13 şüpheliyi gözaltına aldı.

8 Aralık 2018’de İzmir’in Bornova ilçesi Çamkule Mahallesi, toprak alanda yanmış bir ceset gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Polisin yaptığı incelemede cesedin bir kadına ait olduğunu belirledi. Vücudunda ileri derecede yanıklar bulunan ceset, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda kimlik tespiti yapılamayınca kadının cenazesi, kimsesizler mezarlığında defnedildi. Soruşturma kapsamında kadının mezarı açılarak ceset üzerinde 'yeniden yüzlendirme' yapıldı ve fotoğraf elde edildi. Fotoğraftan yola çıkan polis, cesedin bulunduğu dönemde yabancı uyruklu kadınlar da dahil olmak üzere 796 kayıp dosyasını inceledi. Cesedin 33 yaşındaki Özler Yörük'e ait olduğu belirlendi.

Polis, olayla ilgili şüphelileri yakalamak için harekete geçti. Önce boğularak öldürülen, sonra da yakılan Yörük cinayetine ilişkin İzmir'de 5, Malatya'da 1 ve Aydın'da 1 olmak üzere toplam 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 13 Şüpheli gözaltına alındı.

Özler Yörük'ün eski erkek arkadaşı olduğu ve fuhuş yaptırdığı iddia edilen Olcay Altundağ hakkında da bu dosya kapsamında tutuklama kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden 7'si emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı, adliyeye sevk edilen 6 kişiden 2'si, adli kontrol şartıyla salıverildi. Altundağ'ın yakınlarının da aralarında bulunduğu 4 kişi de tutuklandı.

Yapılan araştırmalarda, cinayet şüphelisi Olcay Altundağ'ın, cezaevinden çıktıktan sonra Yörük ile kavga ettikleri belirlendi. Cinayeti itiraf eden şüphelilerin, Özler Yörük'e 3 gün boyunca işkence yaptıkları, üzerine kaynar su döktükleri, boğarak öldürüp, cesedini halıya sardıkları ve ormanlık alana götürüp, yaktıkları belirlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.