banner13

İşte Malatya'daki rezerv alanlar!

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımın yaşandığı Malatya’da rezerv alan ilan edilen bölgeleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Asrın felaketinde ağır yara alan Malatya’da tünel kalıpla inşa edilen 11 bloktan oluşan Yeşilevler’de rezerv alan kapsamında yapılacak.  Akpınar, Aslantepe, Çöşnük, Zafer Mahallesi, Kiltepe, Tandoğan, Göztepe, Taştepe ve Yakınca’da da birçok bölge rezerv alan ilan edildi. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
02 Mart 2024 Cumartesi 20:16
İşte Malatya'daki rezerv alanlar!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşanan Malatya’da rezerv alanlar giderek artıyor.

Asrın felaketinde ağır yara alan Malatya’da tünel kalıpla inşa edilen 15 katlı, 11 bloktan oluşan ve aynı anda patlatma yöntemi ile yıkılarak, Avrupa’nın da aynı anda patlatma ile en büyük yıkımı olarak kayıtlara geçen Yeşilevler de rezerv alan kapsamında yapılacak.

Yeşilevler ile birlikte, Akpınar, Aslantepe, Çöşnük, Zafer Mahallesi, Kiltepe,Tandoğan, Göztepe, Taştepe ve Yakınca’da da birçok bölge rezerv alan ilan edildi. 
TOKİ-Emlak Konut’ tarafından rezerv alan içerisinde yapılacak olan Yeşilevler, Akpınar, Aslantepe, Çöşnük, Zafer Mahallesi, Kiltepe, Tandoğan, Göztepe, Taştepe ve Yakınca’daki rezerv alan haritasına ERTV ulaştı.

Hem iş yeri hem de konut olarak planlanan proje kapsamında taslak oluşturuldu, rezerv alan ilan edilen yerler harita üzerinden işaretlendi. Henüz proje aşamasında olan bu çalışmalar netlik kazanınca imar planı da bu göre şekillenecek.

Çalışmalar ilk olarak imar planı ve zemin etüdü yapılarak ilerleyecek. İhale sürecinin ardından inşaat çalışmaları başlayacak. Bölgedeki konut ve iş yerlerinin inşaat çalışmaları başladıktan sonra herhangi bir aksilik olmazsa 1 yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 02.03.2024 20:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.