Gülistan Doku Dosyasında Yeni Gelişme!

Tunceli'de 2020 yılından bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturması, yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ebru Cansu'nun talimatıyla köklü bir değişime uğradı. Dosyayı 'kasten öldürme' şüphesiyle mercek altına alan Başsavcılık, kurulan özel JASAT ekibinin titiz çalışmaları sonucunda karanlıkta kalan kritik dijital verilere ulaştı.

Haberin Özeti

  • Gülistan Doku’nun kaybolduğu sabah iş yeri sahibine "Ben artık gelmeyeceğim" şeklinde mesaj attığı teknik incelemeyle kesinleşti.
  • Eski erkek arkadaşı Zeinal Abarakov’un, genç kızın telefon hareketlerini kendi hesabı üzerinden Rusça komutlarla takip ettiği belirlendi.
  • Soruşturma kapsamında aralarında eski kamu görevlilerinin de bulunduğu 12 kişi tutuklanırken, dosya "kasten öldürme" şüphesiyle yeniden açıldı.

Soruşturma kapsamında elde edilen yeni bilgilere göre, Gülistan Doku’nun kaybolmadan sadece bir gün önce, 4 Ocak 2020 tarihinde bir pastanede işe başladığı belirlendi. İş yeri sahibi M.E.’nin emniyetteki ifadesine göre, ilk iş gününün akşamında "biraz işim var" diyerek ayrılan Doku’dan bir daha haber alınamadı. Teknik incelemeler, genç kızın kaybolduğu 5 Ocak sabahı saat 08.13’te patronuna “Ben artık gelimicem” şeklinde bir veda mesajı gönderdiğini kesinleştirdi.

Rusça Komutlarla Dijital Takip İzi

Dosyaya giren en sarsıcı detay ise dijital verilerin analiziyle ortaya çıktı. Ulusal Kriminal Büro tarafından hazırlanan raporda, Doku’nun telefon etkinliklerinin eski erkek arkadaşı Zeinal Abarakov’un Google hesabı üzerinden anlık olarak izlendiği tespit edildi.

İncelemelerde, takip işlemlerinin Rusça komutlarla yapıldığı, bu durumun da şüpheli Abarakov’u işaret ettiği vurgulandı. Jandarmadaki sorgusunda suçlamayı kabul eden Abarakov, Gülistan’ın telefonunda kendi hesabının kayıtlı olduğunu ve sadece yerini bulmak amacıyla erişim sağladığını iddia ederek kendini savundu. Ancak, genç kızın kaybolduğu günün sonrasında arama geçmişinde görülen "KYK Yurt" aramasına dair şüpheler, Abarakov'un reddetmesine rağmen dosyada ağırlığını koruyor.

12 Kişi Hakkında Tutuklama Kararı

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada; "kasten öldürme", "cinsel saldırı", "suç delillerini yok etme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi ağır suçlamalarla 17 şüpheli gözaltına alındı.

Yürütülen işlemler neticesinde aralarında dönemin mülki idare amirleri, emniyet mensupları ve şüpheli Zeinal Abarakov’un da bulunduğu 12 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 5 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken, yurt dışında olduğu saptanan bir firari zanlı için ise kırmızı bülten çıkarıldı.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!