Fidan ve Rubio'dan Bölgesel Değerlendirme
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Gazze'deki ateşkesin sürdürülmesi ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılması konularını ele aldı. Görüşmede ayrıca Suriye, İran ve Ukrayna'daki gelişmeler de değerlendirildi.
Gazze’de Ateşkes ve Yardımlar Gündemdeydi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Gazze’deki ateşkesin devamlılığı ve bölgeye insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için atılabilecek adımlar masaya yatırıldı. Görüşmenin, iki ülke arasındaki diplomatik temasların devamı niteliğinde olduğu belirtildi.
Şarm eş-Şeyh’teki Niyet Beyanı da Ele Alındı
Görüşmede, Mısır’ın Şarm eş-Şeyh kentinde imzalanan Niyet Beyanı’nın uygulanmasına ilişkin gelişmeler de değerlendirildi. Taraflar, beyanın sahadaki etkileri ve uygulanabilirliği üzerine fikir alışverişinde bulundu.
Bölgesel Gelişmeler de Konuşuldu
Telefon görüşmesinde ayrıca Suriye’deki son durum, İran’ın nükleer programına ilişkin müzakere süreci ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi bölgesel konular da gündeme geldi. İki bakan, bu başlıklarda karşılıklı değerlendirmelerde bulundu
Bakmadan Geçme