Eskişehir'de Osimhen Sürprizi!
Eskişehir'de yaşayan Kamerunlu genç futbolcu Youssouf Adamou, Galatasaray'ın Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen'e olan benzerliğiyle dikkat çekiyor. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan ve Batıkent Spor Kulübü'nde amatör olarak futbol oynayan Adamou, hem fiziksel görünümü hem de oyun tarzıyla çevresindekilerin ilgisini çekiyor.
Eskişehir’de yaşayan Kamerunlu genç futbolcu Youssouf Adamou, Galatasaray’ın Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen’e olan benzerliğiyle dikkat çekiyor. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan ve Batıkent Spor Kulübü’nde amatör olarak futbol oynayan Adamou, hem fiziksel görünümü hem de oyun tarzıyla çevresindekilerin ilgisini çekiyor.
24 yaşındaki Adamou, 8 yıldır Türkiye’de yaşıyor. Saç stilini Osimhen’e benzeten genç futbolcu, orta sahada görev alıyor. Arkadaşları tarafından kendisine Osimhen maskesi hediye edilen Adamou, tramvayda bile tanınmamak için şapka takmak zorunda kaldığını söylüyor.
“Osimhen Beni Taklit Ediyor”
Youssouf Adamou, kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirterek, “Beni Osimhen’e çok benzetiyorlar. Tarzlarımız benziyor ama o daha golcü. Ben ise oyunu geriden kuruyorum. Kaleyi sağlam tutup topu ileri taşıyorum. Kulübümüzde zaten birçok forvet var. Osimhen beni taklit etmeye çalışıyor ama o daha çok gol atıyor” ifadelerini kullandı.
Adamou, saç stilinin Osimhen’den önce de aynı olduğunu vurgulayarak, “Saçımı sarıya boyatıyordum ama annem pek hoşlanmıyordu. Sonra bu benim tarzım olsun dedim. Osimhen gelince herkes saçımı onunkiyle kıyaslamaya başladı. Ama bu benim stilim. Maskeyi arkadaşlarım aldı, ilgi güzel ama bazen zorlayıcı olabiliyor” dedi.
“Orta Sahanın Osimhen’i Benim”
Futbol kariyerine amatör ligde devam eden Adamou, hedefinin profesyonel liglerde oynamak olduğunu belirtti. Türkiye’de alt liglerde yabancı oyunculara sınırlama olduğunu hatırlatan genç futbolcu, vatandaşlık işlemlerini tamamlayarak kendini üst liglerde göstermek istiyor.
“Ben amatöre fazlayım” diyen Adamou, “Orta sahanın Osimhen’i benim. O forvet Osimhen, ben orta saha Osimhen. Bir gün onunla karşılaşacağım. Ya İstanbul’da ya Eskişehir’de. Kamerunluyum, o Nijeryalı. Aslında komşuyuz, yan kabile diyelim” sözleriyle hayalini dile getirdi.
Bakmadan Geçme