banner13

Malatya'da kayısı festivali unutturuldu!

Malatya’da yıllardır birçok sorununa çözüm bulunamayan kayısı artık elimizden kayıyor ve başka iller sahipleniyor. Dünya Kayısı Başkenti unvanını üstlenen, kayısısı Avrupa Birliği tarafından tescillenen Malatya’da yıllardır yapılmayan kayısı festivaline vatandaşlar da tepkili. Vatandaşların akın ettiği festival adeta tarih olunca Malatyalılar da bunu Malatya'nın ayıbı olarak nitelendiriliyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
17 Haziran 2019 Pazartesi 18:19
Malatya'da kayısı festivali unutturuldu!

Malatya’da yıllardır birçok sorununa çözüm bulunamayan kayısı artık elimizden kayıyor ve başka iller sahipleniyor. Dünya Kayısı Başkenti ünvanını üstlenen, kayısısı Avrupa Birliği tarafından tescillenen Malatya’da yıllardır yapılmayan kayısı festivaline vatandaşlar da tepkili. Vatandaşların akın ettiği festival adeta tarih olunca Malatyalılar da bunu Malatya’nın ayıbı olarak nitelendiriliyor.

Malatya kayısısının tanıtımı noktasında önemli bir yere sahip olan Kayısı Festivali Malatyalılara unutturuldu.

Malatya’nın sarı altını kayısısı, önceki yıllarda düzenlenen festivalle birlikte uluslar arası boyuta taşındı. Fakat gelin görün ki artık kayısı festivali tarihe karıştı.

Kayısı festivali için şehir dışından Malatya’ya, fuar alanına gelen vatandaşların ilgi odağıydı kayısı.

Şimdilerde ise kayısının para etmemesinden yakınan vatandaşlar bir de tanıtımı noktasında sitem ediyor.

Festival zamanları halkın eğlenceli vakit geçirmesi için düzenlenen konser ve etkinlikler de vatandaşlar tarafından 4 gözle beklenirdi.

Festival artık kayısının başkenti Malatya’da değil kayısıyı sahiplenen başka şehirlerde düzenleniyor.

Vatandaşların talebi kayısı festivalinin Malatya’ya bir an önce tekrar kazandırılması yönünde.

Vatandaşlardan biri, “ kayısı festivali Malatya için büyük öneme sahip. Çünkü şehrin tanıtımına katkı sağlıyor. Mesela Yeşilyurt Kiraz festivali yapıldı. Eskiden Yeşilyurt merkezde oluyordu. Kirazı orası satıyordu. Fuar yapıldı Malatya esnafı kazandı ama Yeşilyurt’taki esnaf sıkıntı yaşadı. Kayısı fuarının yapılmasını istiyoruz. Eskiden Orduzu Pınarbaşı’nda fuar yapılıyordu. Vatandaşlar oraya giderek eğleniyordu. Vatandaşlar oraya giderek alışveriş yapıyordu. Buda şehrin ekonomisine büyük katkı sağlıyordu. Mesela kayısı satışlarımız artıyordu. Geçen gün Arapgir’de Fotokamp yapıldı mesela insanlar buraya gelerek alışveriş yaptı. Malatya’nın bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Dünya çapında büyük öneme sahip olan kayısımızı tanıtamıyoruz.” diye konuştu.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.