banner13

Kılıçdaroğlu: Önce demokrasi sonra ekonomi olacak

Manisa’da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Önce demokrasiyi sağlayacağız, sonrasında ekonomiyi düzelteceğiz" şeklinde konuştu.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
12 Haziran 2019 Çarşamba 14:50
Kılıçdaroğlu: Önce demokrasi sonra ekonomi olacak

Manisa’da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Önce demokrasiyi sağlayacağız, sonrasında ekonomiyi düzelteceğiz" şeklinde konuştu.

Manisa'da iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ekonomi çok önemli bir alan. Öncelikle demokrasiyi sağlayacağız, sonraki adımımız ekonomi alanında olacak. Beton ekonomisi mi üretim ekonomisi mi? diye sormak gerekiyor. Bu anlamda bir tercihte bulunmamız gerekiyor. Bizim tercihimiz üretmekten yanadır. Bunun anlamı sadece fabrika alanında yatırım yapılacak demek değil, tarlada çiftçi için üretim yapacak, sanatçı sanat eserine üretecek, lokantalar, oteller hizmet üretecek demektir. Sayın Başbakan Yıldırım’ı dikkatle dileyecek olursak kendisi televizyon üretimi olduğunu söyledi, peki güzel fakat çip üretmiyorsanız  başkalarının ürettiği ekranları kullanmak zorunda kalırsınız. 21. yüzyılda katma değerli üretim yapıldığı takdirde Türkiye’nin yıldızı parlayacaktır. Peki nasıl üreteceğiz? Üniversiteler bilgi üretsin diyoruz. Bir örnek verecek olursak  2013’de sadece Samsung markasını üreten Güney Kore’nin patent sayısı cumhuriyet tarihinde Türkiye’nin ürettiği patent sayısının tam 15 katı kadar. Bu çok ciddi bir oran.

Güney Kore’den önce otomobil üreten ülke Türkiye’dir fakat Güney Kore şaha kalkarken biz hala kaplumbağa hızıyla ilerleyebiliyoruz. Dolayısıyla ülkemizin büyük bir atak yapması gerekiyor. Bunu yapmadığımız zaman dünyada söz sahibi olmamızda mümkün değildir.  Dijital çağı yakalayamadığımız takdirde geriye düşmüş oluruz. Bizi şaha kaldıracak atakları yakalamak için teşvik sistemini, mantıkla, akılla yapacağız. Formüllerimiz var vergi ile sigorta pirimi ödeyen vatandaşlara ödedeği oranda sigorta pirimi kadar 1 yıl sıfır faizli kredi vereceğiz.  Banaklara faizi ise dönemin hükümeti ödeyecek. Ülkemizde bunun için yeterli kaynak ve para mevcut bütün mesele akılcı politika üretmekten geçiyor. Teknoloji liseleri kuracağız ve iş garantili eğitim sistemi kurulacak.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.