banner13

ABD'de protestolar sürüyor! “Örnek polisiye hizmetlerinin yaygınlaşması gerekiyor”

ABD’de gözaltına alınırken polisin dizini basarak öldürdüğü 46 yaşındaki George Floyd “Nefes alamıyorum!” sözleriyle tüm dünyanın hafızalarına kazındı. Floyd’un gözaltı sırasında öldürülmesi ABD’de ırkçılık protestolarına dönüştü, yaşanan olaya da tüm dünyadan tepkiler geldi. Malatya Meslek yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı Öğretim Görevlisi Ahmet Kenan Sayın’da yaşanan olayı değerlendirdi, örnek olabilecek polisiye hizmetlerinin tüm dünyada yaygınlaşması gerektiğini ifade etti.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
05 Haziran 2020 Cuma 13:39
ABD'de protestolar sürüyor! “Örnek polisiye hizmetlerinin yaygınlaşması gerekiyor”

ABD’de gözaltına alınırken polisin dizini basarak öldürdüğü 46 yaşındaki George FloydNefes alamıyorum!” sözleriyle tüm dünyanın hafızalarına kazındı. Floyd’un gözaltı sırasında öldürülmesi ABD’de ırkçılık protestolarına dönüştü, yaşanan olaya da tüm dünyadan tepkiler geldi. Malatya Meslek yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı Öğretim Görevlisi Ahmet Kenan Sayın’da yaşanan olayı değerlendirdi, örnek olabilecek polisiye hizmetlerinin tüm dünyada yaygınlaşması gerektiğini ifade etti.

ABD'nin Minnesota eyaletinin en büyük kentlerinden Minneapolis'te 25 Mayıs Pazartesi günü sahte parayla alışveriş yapmak istediği gerekçesiyle gözaltına alınmak istenen 46 yaşındaki George Floyd, polis tarafından boğazına basılması sonucu hayatını kaybetmişti.

Floyd'u yere yatırıp boğazına diziyle bastıran polis memuru önce üç polisle birlikte görevden alındı, daha sonra tutuklanıp, "ikinci derece cinayet" ve "taksirle adam öldürme" ile suçlandı.

Siyahi Amerikalının polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından tüm dünyada ırkçılık karşıtı tepkiler çığ gibi büyüdü, ABD’de de protestolar başladı, halk sokaklara döküldü.

Malatya Meslek yüksekokulu Özel Güvenlik Ve Koruma Programı Öğretim Görevlisi Ahmet Kenan Sayın’da Amerika’da yaşanan ve kısa sürede tepkilere yol açan olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

ERTV HABER MERKEZİ


Son Güncelleme: 05.06.2020 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.