• Haberler
  • Güncel
  • Dubai'den Gürcistan'a Sevkiyat: Trabzon'da 19 Kargo Durduruldu!

Dubai'den Gürcistan'a Sevkiyat: Trabzon'da 19 Kargo Durduruldu!

Trabzon Limanı'nda gerçekleştirilen gümrük denetimleri, uluslararası yaban hayatı kaçakçılığını gözler önüne serdi. Tarım ve Orman Bakanlığı, Dubai'den yola çıkan ve Gürcistan'a ulaştırılması hedeflenen şüpheli kargolara yönelik düzenlenen operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nün dikkati sayesinde ortaya çıkarılan kaçakçılık girişimi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Yapılan titiz incelemelerde, yasal olmayan yollarla taşınan yaban hayvanı trofelerinin bulunduğu 19 ayrı kargo tespit edildi. Bakanlık, yaban hayatı kaçakçılığına karşı tavizsiz bir duruş sergilendiğini belirterek söz konusu materyallere el konulduğunu duyurdu.

Liman Kutusundan Vahşi Yaşam Trofeleri Çıktı

Kargoların içeriği, kaçakçılığın boyutunu gözler önüne serdi. Ele geçirilen parçalar arasında doğada koruma altında olan pek çok türün trofesi yer alıyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kargolarda şu türlerin bulunduğu belirtildi:

Aslan

Nil Timsahı

Dağ Zebrası

Su Aygırı

Bu yaban hayvanlarına ait parçaların Dubai-Gürcistan hattındaki kaçak sevkiyatı, ekiplerin müdahalesiyle Trabzon’da son bulmuş oldu.

Dubai'den Gürcistan'a Sevkiyat: Trabzon'da 19 Kargo Durduruldu!

Kaçakçılığa Müsamaha Gösterilmeyecek

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı resmi bilgilendirmede, yaban hayatının korunmasına yönelik denetimlerin kararlılıkla süreceği vurgulandı. "Yaban hayatı kaçakçılığına müsamaha yok" mesajı verilen açıklamada, ele geçirilen 19 kargo ile ilgili yasal sürecin başlatıldığı ifade edildi.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!