DMM'den 'DEAŞ' İddialarına Sert Yalanlama
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye'nin terör örgütü DEAŞ'ı desteklediği yönündeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu ve paylaşılan videoların çarpıtıldığını duyurdu.
Sosyal medya platformlarında yayılan ve Türkiye’nin DEAŞ’lı teröristlere destek verdiği, bu şahısların da kadınlara şiddet uyguladığı öne sürülen içerikler üzerine resmi bir açıklama geldi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), söz konusu iddiaların somut bir dayanağı olmadığını ve manipülasyon içerdiğini belirtti.
Videoların Gerçek Yüzü Ortaya Çıktı
DMM tarafından yapılan incelemeler sonucunda, paylaşılan görüntülerin iddia edilenin aksine farklı bir olayı yansıttığı tespit edildi. Resmi açıklamada, bahsi geçen görüntülerin aslında SDG saflarında bulunan kadın teröristlerin kaçarak Arap aşiret güçlerine teslim olma anlarını içerdiği bilgisi paylaşıldı. Bu görüntülerin, Türkiye'yi hedef alan asılsız bir anlatı oluşturmak amacıyla çarpıtıldığı vurgulandı.
"DEAŞ ile Sahada Mücadele Eden Tek Ülke"
Açıklamada, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığına da dikkat çekildi. Türkiye'nin, bölgedeki DEAŞ terörüne karşı sahada en etkin ve güçlü mücadeleyi veren yegane ülke olduğu ifade edilerek şu sözlere yer verildi:
"Ülkemizi kasıtlı olarak hedef alan bu tarz dezenformasyonların kamuoyu tarafından dikkate alınmaması rica olunur."
Kamuoyuna "Sağduyu" Çağrısı
DMM, dijital mecralarda Türkiye’nin itibarını zedelemeye yönelik yürütülen bu tür kara propaganda faaliyetlerine karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Kasıtlı olarak üretilen bu içeriklerin, bölgedeki gerçek durumla bağdaşmadığının altı çizildi.