Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de Yeni Ulaşım Projesini Hizmete Açacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'de önemli bir ulaşım projesinin açılışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Rize'de düzenlenecek toplu açılış töreninde Isırlık Yolu'nu hizmete açacağını duyurdu.
Doğanın Kalbine Güvenli ve Konforlu Ulaşım
Isırlık Yolu projesi, hem Rize halkının hem de kente gelen ziyaretçilerin doğayla iç içe zaman geçirebilecekleri bölgelere ulaşımını kolaylaştıracak. Uraloğlu, “Isırlık Tabiat Parkı, şehir merkezine oldukça yakın konumda bulunuyor. Yeni yol sayesinde artık vatandaşlarımız doğanın kalbine çok daha kısa sürede, güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşabilecek” dedi.
Proje kapsamında yaklaşık 2 ila 3 kilometre uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol inşa edildi. Böylece Isırlık bölgesine giden mevcut ulaşım ağı hem modernize edildi hem de trafik güvenliği önemli ölçüde artırıldı. Özellikle hafta sonları yoğun ziyaretçi trafiği yaşanan parkın ulaşım altyapısı, yeni yol sayesinde artık daha güvenli hale geldi.
Turizme ve Bölgesel Kalkınmaya Katkı Sağlayacak
Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Isırlık Yolu’nun yalnızca bir ulaşım projesi olarak değil, aynı zamanda bölgesel kalkınmayı destekleyecek bir yatırım olarak görüldüğünü vurguladı. Uraloğlu, “Rize’nin doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bu bölgesi, artık çok daha fazla ziyaretçiyi ağırlayabilecek. Bu da hem turizm gelirlerine hem de bölgedeki esnafa doğrudan katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.
Uraloğlu ayrıca, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Rize’nin iç turizmde marka şehir olma hedefinin bir adım daha yaklaştığını belirtti. Yeni ulaşım altyapısının, doğa yürüyüşlerinden kamp etkinliklerine kadar pek çok turistik faaliyeti teşvik etmesi bekleniyor.
Rize’de Ulaşım Altyapısına Dev Yatırımlar Devam Ediyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, son yıllarda Rize genelinde önemli altyapı projelerine imza attı. Rize-Artvin Havalimanı’nın hizmete girmesi, tünel ve viyadük projelerinin tamamlanmasıyla birlikte şehir, Karadeniz Bölgesi’nin ulaşım ağında stratejik bir konuma yükseldi.
Isırlık Yolu’nun bu zincirin yeni halkası olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Rize’nin her köşesine ulaşımı kolaylaştıracak projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projeler sadece birer yol değil; Rize’nin kalkınma vizyonunun birer yansımasıdır” dedi.
Proje, aynı zamanda çevreye duyarlı bir anlayışla inşa edildi. Yol yapımında doğal dokuya zarar verilmemesi, su kaynaklarının korunması ve yeşil alanların sürdürülebilirliği için özel önlemler alındı.
Açılış Törenine Yoğun Katılım Bekleniyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek açılış töreninin, Rize halkı tarafından büyük bir coşkuyla karşılanması bekleniyor. Törende, Isırlık Yolu’nun yanı sıra tamamlanan bazı alt yapı ve çevre düzenleme projelerinin de toplu şekilde hizmete alınacağı bildirildi.
Rize Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, törende vatandaşlara yönelik çeşitli etkinlikler düzenleneceğini açıkladı. Erdoğan’ın konuşmasında, Rize’nin turizm ve ulaştırma vizyonuna ilişkin yeni müjdeler vermesi bekleniyor.
Kaynak: Zeki Ersin Yıldırım
Bakmadan Geçme