• Haberler
  • Malatya
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'ya Geliyor: TOKİ Konut Kurası Çekiliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'ya Geliyor: TOKİ Konut Kurası Çekiliyor!

6 Şubat depremleri sonrası ençok yıkım alan ikinci şehir olan Malatya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti bekleniyor.

6 Şubat depremleri sonrası ençok yıkım alan ikinci şehir olan Malatya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti bekleniyor. Erdoğan, deprem bölgesindeki 300 bininci konutun anahtar teslimi ve TOKİ deprem konut kurası için Malatya’da olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 300 bininci konutun anahtar teslimi için Ağustos ayı içerisinde Malatya’da olacağını açıklamıştı.

TOKİ Konut Kurası Ne Zaman Çekilecek?

6 Şubat depremlerinde 11 il ciddi anlamda zarar görmüş ve depremin hemen ardından TOKİ ve EMLAK KONUT deprem bölgesinde inşaatlarına başlamıştı. Son olarak 19 Haziran tarihinde çekilen kura sonrası, yeni kura tarihi merak ediliyordu. ERTV haber merkezinin ulaşmış olduğu bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ağustos ayının son haftası Malatya’da olması bekleniyor.

Malatya’da Hangi Bölgelerin Konut Kurası Çekilecek?

Depremin etkileri yavaş yavaş Malatya’dan silinmeye devam ediyor. TOKİ deprem konutlarının yanı sıra şehir içinde rezerv alaHanlarda da çalışmalar son sürat devam ediyor. Ağustos kurasında Bahçebaşı ve İkizce bölgelerinde TOKİ deprem konutlarının çekilmesi planlanıyor. Bahçebaşı bölgesinde 7. etap konutların kurası çekilecek. Rezerv alanlarda ise Temelli, Yıldıztepe bölgelerinin kurasının çekilmesi düşünülüyor.

Kura Nasıl Çekilecek?

TOKİ deprem konutlarının kurası Ankara’da bilgisayar yardımıyla karışık olarak çekilecek. Rezerv alanlar ise Noter huzurunda elle çekilecek.

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!