• Haberler
  • Dünya
  • Batı Şeria'da Bayram Sabahı Baskını! Ev ve Araçlar Ateşe Verildi, Gözaltılar Var

Batı Şeria'da Bayram Sabahı Baskını! Ev ve Araçlar Ateşe Verildi, Gözaltılar Var

İşgal altındaki Batı Şeria, Kurban Bayramı'nın ilk gününe saldırı ve baskın haberleriyle uyandı. Bölgede gerilim tırmanırken, Filistinlilere ait yerleşim yerleri hem sivil saldırıların hem de askeri operasyonların hedefi oldu.

Haberin Özeti

  • Kurban Bayramı'nın ilk gününde Batı Şeria'nın Hırbet Mesud bölgesinde Filistinlilere ait bir araç ile bir evin bölümü ateşe verildi, duvarlara ırkçı sloganlar yazıldı.
  • İsrail ordusu, bayram sabahı Cenin'in güneyindeki Mislun beldesinde bazı evleri askeri karargaha dönüştürerek çok sayıda kişiyi alıkoydu.
  • Kubatiye beldesindeki yerleşim yerlerine gerçekleştirilen askeri baskınlar sonucunda 4 Filistinli gözaltına alındı.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın aktardığı bilgilere göre, Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki Cenin kentine bağlı Hırbet Mesud bölgesinde Filistinlilerin mülklerine yönelik saldırılar gerçekleşti. Bölgedeki Filistin topraklarını gasbeden İsrailli gruplar, yerel halkın evlerini hedef aldı. Saldırganlar, Filistinlilere ait bir aracı ve bir evin bir bölümünü ateşe verirken, ikametgahların duvarlarına ırkçı içerikli sloganlar yazdı.

Bayram Sabahı Askeri Baskın ve Gözaltılar

Sivil hedeflere yönelik saldırıların yanı sıra, Kurban Bayramı'nın ilk saatlerinde İsrail ordusunun bölgedeki askeri hareketliliği de tırmanışa geçti.. Ordunun, Cenin'in güney istikametinde yer alan Mislun ve Kubatiye beldelerine yönelik baskınlar gerçekleştirdiği bildirildi.

Mislun beldesine giriş yapan askerlerin belirli noktalara konuşlandığı, bazı evlere girerek bu yapıları askeri karargah şeklinde kullandığı ve çok sayıda Filistinliyi alıkoyduğu belirtildi. Kubatiye beldesindeki konutlara düzenlenen operasyonlarda ise 4 Filistinli gözaltına alındı. Eş zamanlı olarak İsrail askeri araçlarının, Cenin kent merkezindeki pek çok caddede geniş kapsamlı arama-tarama faaliyeti yürüttüğü kaydedildi.

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!