Bakırcılar Şantiyesinde Bir Kaza Daha: 1 Yaralı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan Bakırcılar Çarşısı şantiye alanında bir işçi kepçe ile duvar arasında sıkışarak ağır yaralandı. Geçtiğimiz günlerde aynı noktada yaşanan toprak kaymasında bir işçi hayatını kaybetmişti.

Beşinci Katta Yükleme Sırasında Feci Kaza

Battalgazi ilçesine bağlı Dabakhane Mahallesi’nde yer alan Bakırcılar Çarşısı şantiye alanında saat 13.30 sıralarında iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yükleme işlemi sırasında R.C. isimli işçi, binanın beşinci katında kepçe ile duvar arasında sıkıştı. Olayın ardından bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi.

Hayati Tehlikesi Devam Ediyor

Kazada ağır yaralanan R.C., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. İşçinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, olayla ilgili resmi inceleme başlatıldı.

Aynı Şantiyede Geçmişte Can Kaybı Yaşanmıştı

Aynı şantiye alanında geçtiğimiz günlerde de bir başka iş kazası yaşanmıştı. Malatya Çarşı projesi kapsamında sürdürülen altyapı çalışmaları sırasında zeminde ani bir kayma meydana gelmiş, Süleyman Karakaş isimli işçi göçük altında kalmıştı. Vücudunun bir bölümü toprak altında kalan Karakaş, hastaneye kaldırılmış ancak yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti. Cenazesi otopsi işlemleri için Malatya Adli Tıp Kurumu morguna gönderilmişti.

Güvenlik Önlemleri Gözden Geçirilecek

Peş peşe yaşanan iş kazalarının ardından inşaat sahasında güvenlik protokollerinin yeniden değerlendirilmesi planlanıyor. Yetkililer, olaylara ilişkin soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!