Bakan Göktaş'tan Malatya'da Terörsüz Türkiye Mesajı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Malatya'da Valiliği ziyaret ederek kentte yürütülen sosyal hizmet çalışmaları ve yeni projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Göktaş'ın açıklamalarında Terörsüz Türkiye süreci de önemli başlıklardan biri oldu.
Haberin Özeti
- • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Malatya ziyaretinde Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi.
- • Bakan Göktaş, kentte sosyal hizmetler kapsamında sağlanan destekleri ve yeni yatırımları açıklarken Engelsiz Yaşam Merkezi ile Sosyal Hizmet Kampüsü projelerine dikkat çekti.
- • Malatya’da 2026 yılı içerisinde 2 bin 484 çocuğa SED, 6 bin 279 kişiye ise Evde Bakım Yardımı kapsamında destek sağlandığı bildirildi.
Terörün özellikle aile yapısı üzerinde ağır sonuçlar doğurduğunu belirten Göktaş, Türkiye’nin huzur ve güven ortamının güçlendirildiği bir geleceğe ilerlediğini söyledi. Terörün sona ermesinin ailelerin korunması ve gençlerin geleceğe daha güvenli bakabilmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Göktaş, “Terörün olmadığı yerde huzur olur, barış olur, güçlü aile olur” mesajını verdi. Bakan Göktaş, Türkiye’nin terörden arındırılmış bir ülke hedefine doğru ilerlediğini belirterek, bu sürecin ülkenin bölgesel ve küresel konumunu da güçlendireceğini ifade etti. Aile, çocuk, kadın, yaşlı ve engelli bireylere yönelik sosyal hizmetlerin de sürdürüleceğini kaydetti.
Şehit Yakınları Ve Gaziler İçin Destek Vurgusu
Malatya programı kapsamında şehit yakınları ve gazilerle de bir araya geldiklerini belirten Göktaş, bu kesimlere yönelik çalışmaların devlet politikası olarak devam edeceğini dile getirdi. Şehitlerin ailelerini kendilerine emanet olarak gördüklerini ifade eden Bakan Göktaş, şehit yakınları ve gazilerin yanında olmayı sürdüreceklerini belirterek yürütülen sosyal desteklerin vefa ve minnet anlayışının bir parçası olduğunu söyledi.
Malatya’ya Engelsiz Yaşam Merkezi Geliyor
Bakan Göktaş’ın Malatya’daki temaslarında kentin sosyal hizmet altyapısını güçlendirecek yeni yatırımlar da gündeme geldi. Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde hayata geçirilmesi planlanan Engelsiz Yaşam Merkezi için protokol imzalanacağı açıklandı. Gündüzlü hizmet verecek merkezde engelli bireylerin kişisel becerilerinin geliştirilmesi ve ailelerin desteklenmesi hedefleniyor. Erişilebilir yapısıyla dikkat çekecek merkezin, engelli bireylerin sosyal yaşama daha fazla katılım sağlamasına katkı sunması planlanıyor. Göktaş, çocukları ve aileleri merkeze alan sosyal hizmet anlayışı doğrultusunda projenin kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete sunulmasını amaçladıklarını belirtti.
Malatya’ya 24 Yılda 20,2 Milyar Liralık Sosyal Destek
Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Malatya’da gerçekleştirilen çalışmaların mali boyutuna ilişkin de rakamlar paylaştı. Buna göre son 24 yılda Malatya’ya 20,2 milyar liralık destek sağlandı. Kentte dört Aile Destek Merkezi ve dört Sosyal Hizmet Merkezi bulunduğunu aktaran Göktaş, kadın kooperatiflerinin de eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla desteklendiğini ifade etti. Malatya’da faaliyet gösteren 27 kadın kooperatifinin bu kapsamda desteklerden yararlandığı belirtildi.
2 Bin 484 Çocuğa SED Desteği Sağlandı
Çocukların ailelerinin yanında büyümesini destekleyen Sosyal ve Ekonomik Destek programının Malatya’daki sonuçlarına ilişkin de bilgi veren Bakan Göktaş, 2026 yılının başından bu yana 138,4 milyon liralık SED desteği sağlandığını açıkladı. Bu kapsamda Malatya’da 2 bin 484 çocuğun SED ödemelerinden yararlandığı bildirildi. Programla ekonomik veya sosyal nedenlerle desteğe ihtiyaç duyan ailelerin çocuklarının eğitim ve gelişim süreçlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.
Evde Bakım Yardımında Malatya’ya 512,6 Milyon Lira
Yaşlı ve engelli bireylerin kendi aile ortamlarında yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik Evde Bakım Yardımı da Bakan Göktaş’ın açıkladığı destekler arasında yer aldı. Malatya’da 6 bin 279 kişinin bu yardımdan faydalandığını belirten Göktaş, 2026 yılının başından itibaren kentteki yararlanıcılara 512 milyon 657 bin lira kaynak aktarıldığını açıkladı. Bakanlık tarafından aylık Evde Bakım Yardımı tutarının 15 bin 755 lira olduğu ifade edildi. Göktaş ayrıca Ulusal Vefa Programı kapsamında Malatya’da bin 920 yaşlı ve engelli vatandaşa destek verildiğini kaydetti.
Doğum Yardımlarından 5 Bin 825 Malatyalı Aile Yararlanıyor
Aile ve nüfus politikaları kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında da konuşan Bakan Göktaş, 2025 yılının Aile Yılı olarak değerlendirildiğini hatırlattı. Bu süreçte Malatya’da 33 etkinlik düzenlendiğini belirten Göktaş, Türkiye genelindeki etkinlik sayısının ise 19 bini aştığını söyledi. Kentte 9 bin 733 anneye doğum desteği sağlandığını açıklayan Göktaş, ikinci çocuk için aylık bin 500 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise çocuk başına aylık 5 bin lira ödeme yapıldığını belirtti. Düzenli doğum yardımından yararlanan Malatyalı aile sayısının 5 bin 825'e ulaştığını ifade eden Göktaş, bu kapsamda kente sağlanan toplam desteğin 189,2 milyon lira olduğunu bildirdi.
Malatya’da Sosyal Hizmet Kampüsü Hazırlığı
Kentteki sosyal hizmet kapasitesini artırmaya yönelik bir diğer önemli projenin ise Sosyal Hizmet Kampüsü olduğunu belirten Bakan Göktaş, projenin 18 bin 507 metrekarelik alan üzerinde planlandığını açıkladı. Kampüsün tamamlanmasıyla Malatya’nın sosyal hizmet altyapısının daha güçlü hale getirilmesinin hedeflendiğini belirten Göktaş, yapım sürecine ilişkin çalışmaların devam ettiğini ve projenin milletvekilleri tarafından da yakından takip edildiğini söyledi. Yeşilyurt ilçesindeki huzurevi yatırımlarının da sürdüğünü belirten Göktaş, Bakanlık ve hayırseverlerin katkılarıyla projelerin tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti. Göktaş, Malatya’daki çalışmaların temel hedefinin sosyal hizmetlere erişimi kolaylaştırmak, aileleri güçlendirmek ve engelli bireylerin hayatın her alanında daha fazla desteklenmesini sağlamak olduğunu belirterek kentteki yatırımların sürdürüleceğini kaydetti.
Bakmadan Geçme