banner13

Raylı sistemli olduğu belirtilerek satılan yeni bina depremde hasar görünce patlayıcı ile yıkıldı

Malatya’da Kahramanmaraş merkezli depremler öncesi raylı sistem özelliği bulunduğu belirtilerek satışa sunulan ağır hasarlı bina, patlayıcı ile saniyeler içerisinde yıkıldı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
28 Ekim 2023 Cumartesi 15:12
Raylı sistemli olduğu belirtilerek satılan yeni bina depremde hasar görünce patlayıcı ile yıkıldı

Malatya’da Kahramanmaraş merkezli depremler öncesi raylı sistem özelliği bulunduğu belirtilerek satışa sunulan ağır hasarbina, patlayıcı ile saniyeler içerisinde yıkıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yüksek katlı binaların patlayıcı madde kullanarak yıkımları sürüyor. Bostanbaşı Mahallesi Alper Tunga Bulvarı üzerinde 12 katlı binanın yıkımı 150 kilogram patlayıcı ile kontrollü şekilde gerçekleştirildi. Yıkım öncesi polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Alınan önlemler sonrası geri sayımla birlikte bina saniyeler içerisinde büyük bir gürültü ile yıkıldı.

“Binayı bize depreme dayanaklı, raylı sistem mevcut diye sattılar”

Yıkım işlemlerini gözyaşları ile takip eden Nail ve Nuran Balkış çifti, Elazığ Sivrice depremi sonrasında çocuklarına ev alma arayışı ile bir daire aldıklarını ve dairenin kendilerine depreme dayanıklı, raylı sistem özelliğine sahip olduğu belirtilerek satıldığını söyledi. Kandırıldıklarını belirten çift, tek tesellilerinin ise can kayıplarının olmaması olduğunu dile getirdi.

KAYNAK: İHA    

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.