banner13

Malatya Valiliğinden Konteyner Kentteki cinsel istismar olayı ile ilgili açıklama!

Malatya’da bir konteyner kentte 7 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddiaları üzerine Malatya Valiliği açıklama yaptı. Valilik şüpheli şahsın tutuklanarak cezaevine gönderildiğini, küçük çocuğun sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluk olmadığını ve çocuğun ailesine teslim edildiğini ifade etti.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
20 Mart 2024 Çarşamba 14:41
Malatya Valiliğinden Konteyner Kentteki cinsel istismar olayı ile ilgili açıklama!

Olay 18 Mart günü Malatya’da depremlerden sonra Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce bölgesinde kurulan İkizce 3 Konteyner Kent’te meydana geldi. İddiaya göre ismi henüz öğrenilemeyen 7 yaşındaki kız çocuğu ekmek almak için çıkıp geri dönmeyince ailesi tedirgin olmuş ve saatlerce konteyner kentin içerisinde kız çocuğu aranmış, akşam saatlerinde ise kendi başına yaşadığı konteynere gelmiş ve bu süre zarfında istismara uğradığı iddia edilmişti.

Malatya Valiliği de konu ile ilgili açıklama yaparak, kız çocuğunun kaybolduktan 4,5 saat sonra bulunduğu belirtilirken, şüpheli şahıs A.C’nin ise 4 ayrı suç kaydı olduğu ve “Çocuğun Cinsel İstismarı” suçundan tutuklandığını kaydetti.

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Basın ve Sosyal Medyada yer alan ve içeriğinde "...Malatya'da depremzede ailelerin barındığı bir konteyner kentte 7 yaşındaki bir kız çocuğu, ekmek almaya giderken cinsel istismara maruz kaldığı çocuğun yoğun bakımda olduğu..." ibaresi bulunan haberlerle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklamada bulunma gereği duyulmuştur.
18.03.2024 tarihinde meydana gelen "Kayıp Şahıs Çocuğun Cinsel İstismarı" konulu olayda mağdur konumunda bulunan yaşı küçük mağdurenin kaybolması üzerine 18.03.2024 günü saat 15.49 sıralarında müracaatı alınmış, İlgili müracaat sonrasında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalar da mağdure 18.03.2024 günü saat: 19.30 sıralarında konteyner kent içerisinde bulunmuş, olayın şüphelisi olduğu tespit edilen ve daha önceden 4 ayrı suç kaydı bulunan A.C. isimli şüpheli şahıs yakalanmış, 19.03.2024 tarihinde çıkarıldığı Mahkemece Çocuğun Cinsel İstismarı suçundan TUTUKLANMIŞTIR.Basın ve Sosyal Medyada yer alan haber içeriklerinin aksine yaşı küçük mağdure’nin sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluk yoktur ve işlemleri akabinde ailesine teslim edilmiştir. Değerli kamuoyunca bilinmelidir ki; Yürütülen bu soruşturma da herhangi bir aksaklığa mahal verilmeksizin tamamen mağdur yaşı küçük şahsın yüksek menfaati göz önünde tutulmuştur”

Son Güncelleme: 20.03.2024 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.