banner13

Kafe cinayeti davasında 3 tahliye

Malatya’da 3 kişinin öldürüldüğü, 5 kişinin ise yaralandığı 17 sanıklı kafe cinayeti davasında 3 sanık tahliye edildi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
06 Ocak 2023 Cuma 17:21
Kafe cinayeti davasında 3 tahliye

Malatya’da 3 kişinin öldürüldüğü, 5 kişinin ise yaralandığı 17 sanıklı kafe cinayeti davasında 3 sanık tahliye edildi.

Malatya’da 18 Haziran 2022’de Akpınar Meydanı’nda bulunan bir kafede çıkan silahlı çatışmada 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 14'ü tutuklu, 2'si tutuksuz, 1'i firari 17 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması Malatya 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davanın ikinci duruşmasında mahkeme, tanıkları dinledi. Geniş güvenlik önlemleri altında görülen ve 2 gün süren duruşmaya, tutuklu sanıklar bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mahkeme, ara kararında tutuklu olarak yargılanan sanıklar Şinasi A. (41), Halil K., (33) ve Çetin K. (45) hakkında yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartları kapsamında tahliye edilmelerine karar verirken, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için davayı ileri bir tarihe erteledi.

18 Haziran 2022 tarihinde, Yeni Hamam Mahallesi Akpınar Meydanı girişindeki binanın birinci katında çıkan silahlı kavga sırasında 53 yaşındaki Remzi Erşahin ile yeğeni 33 yaşındaki Halil Ulutaş öldürülmüş, İsmail Artuç ile Seda B., Mehmet A.(40), Mehmet T. (28) ve Mehmet A. (39) silahla yaralanmışlar, olayda yaralananlardan 31 yaşındaki İsmail Artuç kaldırıldığı hastanede 2 hafta sonra hayatını kaybetmişti. Olayın hemen ardından ve sonraki tarihlerde yapılan soruşturmaların ardından 14 kişi tutuklanmıştı.

FERDİ DURDU/ ERTV

Anahtar Kelimeler:
CinayetGüvenlikDava
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.