banner13

Dikkat! Deprem sonrası hırsızlık arttı

Her doğal afetin ardından yaşanan sorunların başında gelen güvenlik açığı Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yine karşımıza çıktı. Fırsattan istifade etmeye çalışan yağmacılar afet bölgelerine akın ediyor. Bu durum depremin büyük yıkıma neden olduğu Malatya’da da içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Malatya’da evlere dadanan hırsızlar, beyaz eşya, kombi ve asansör kartları başta olmak üzere konutlardan hırsızlık yapıyor. Bu konuda ilgili birimlerin acilen tedbir alması gerekiyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
28 Mart 2023 Salı 18:27
Dikkat! Deprem sonrası hırsızlık arttı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük yıkımların yaşandığı 11 ilde güvenlik açığını fırsat bilen yağmacılar afet bölgelerine akın ediyor.

Yaklaşık 1300 kişinin deprem nedeniyle hayatını kaybettiği, büyük yıkımın yaşandığı, geride kalanlarında evlerini terk etmek zorunda kaldığı Malatya’da evlere dadanan hırsızlar, beyaz eşya ve kombi başta olmak üzere konutlardan hırsızlık yapıyor.

Son günlerde Malatya’da yaşanan hırsızlık olaylarının artması dikkatleri çekerken, yıkıcı depremlerin ardından evlerini terk edip bir müddet sonra az hasarlı başta olmak üzere evlerine veya işyerlerine dönen bazı depremzedeler, geri döndüklerinde evlerinde, beyaz eşya kombi ve asansör kartlarının çalındığını ifade ediyor. Hatta bazı depremzedeler, hırsızlarla karşılaştıklarını belirterek, bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını istediler.

Son olarak deprem bölgesi Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde, depremzedelere ait çok sayıda iş yeri ile ikamette hırsızlık yaptıkları belirlenen 3 zanlı, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılara ait biri kırsal bölgede olmak üzere üç ayrı adreste yapılan aramalarda; toplam değerinin yaklaşık 400 bin TL olduğu değerlendirilen 8 ev tipi kombi, 1 sanayi tipi kombi, 2 çamaşır makinesi, 1 bulaşık makinesi, 1 otomatik av tüfeği, 1 jeneratör, 3 PC kasası, 1 kamera, 1 TV, 4 elektrikli şofben, 2 cep telefonu, 1 çelik kasa, 1 fırın, 2 monitör ve 2 yazıcı ele geçirildi.

Malatya’da yaşanan felaketten diğer insanlar gibi etkilenen güvenlik güçlerinin organize olmada yaşadığı sorunlar veya başka şehirlere gitmeleri de özellikle hırsızlık ve yağma gibi olayların artmasına neden oluyor. 

Malatya’da aynı zamanda mağdur olmadıkları halde deprem yardımlarını toplayarak sattıkları iddia edilen bazı grupların da ortaya çıktığı iddia ediliyor.

Depremlerin olduğu ilk günlerde alınan güvenlik önlemlerinin enkazların kalmaya başlaması ile azaltılmaması aksine arttırılarak devam etmesi gerektiğini belirten depremzede vatandaşlar, hırsızlıklara fırsat verilmemesini ve ilgili kurumların gerekli tedbirleri almasını istiyor.

ERTV HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.