banner13

Balyozlu hırsızlar yakalandı

Malatya’da orta hasarlı olduğu için kimsenin yaşamadığı sitedeki apartmana duvarları balyozla kırkıp delerek dairelere girip hırsızlık yapan 3 kişi Emniyet ekiplerini geniş çaplı çalışma ve araştırması sonucunda yakalandı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
09 Aralık 2023 Cumartesi 17:57
Balyozlu hırsızlar yakalandı

Malatya’da orta hasarlı olduğu için kimsenin yaşamadığı sitedeki apartmana duvarları balyozla kırkıp delerek dairelere girip hırsızlık yapan 3 kişi Emniyet ekiplerini geniş çaplı çalışma ve araştırması sonucunda yakalandı. Çalınan eşyalar ise hırsızların evinde ele geçirildi.

Malatya’da orta hasarlı binalara girerek hırsızlık yapan 3 kişi yakalandı. 

Olay, Yeşilyurt ilçesinin Şeyhbayram Mahallesi Hasan Meşeli Sokakta bulunan ve orta hasarlı olduğu için kullanılmayan bir sitenin içindeki binada meydana geldi. 

Bazı daire sahiplerinin binanın yıkılacağı gerekçesiyle hırsızlık olayından önce kapı ve pencerelerini söktükleri için kapı ve pencereler olmadığından açık olduğu görüldüğü binada duvarları balyozla kırıp delerek 3 daireye giren hırsızların kalorifer peteklerini, kombileri ve bazı eşyaları çalarak götürmesi üzerine geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Emniyet ekiplerince olay yeri ve çevresinde yapılan araştırmalarda hırsızlık olayının şüphelileri olan Ö.D, F. T ve H.İ.G. adlı şahısların önce kimlikleri belirlendi, ardından düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındılar.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda dairelerden çalınan tüm malzemeler ele geçirildi. Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu’na götürülen 3 hırsızla ilgili soruşturma sürüyor.

Konuyla ilgili Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Basında yer alan "Malatya'da 10 dairede hırsızlık olayı gerçekleşti" şeklindeki haber ile ilgili olarak Malatya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda; İlimiz Yeşilyurt ilçesi Şeyhbayram Mahallesi Hasan Meşeli Sokakta orta hasarlı olduğu için kullanılmayan bir binada, bazı daire sahiplerinin binanın yıkılacağı gerekçesiyle hırsızlık olayından önce kapı ve pencerelerini söktükleri için kapı ve pencereler olmadığından açık olduğu görülmüş ve hırsızlık olayının binada sadece 3 dairede meydana geldiği anlaşılmıştır.

Olay yeri ve çevresinde yapılan araştırmalarda hırsızlık olayının şüphelileri olan Ö.D, F. T ve H.İ.G isimli şahıslar kısa sürede tespit edilerek yakalanmıştır. Şahısların ikametlerinde yapılan aramada çalınan tüm malzemeler ele geçirilmiş olup, konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.