• Haberler
  • Malatya
  • Anahtar Teslim Edildi, Sorunlar Bitmedi! Kiltepe 18. Bölgede TOKİ Çilesi

Anahtar Teslim Edildi, Sorunlar Bitmedi! Kiltepe 18. Bölgede TOKİ Çilesi

Kahramanmaraş merkezli büyük afetlerin ardından Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Kiltepe Mahallesi'nde inşa edilen 770 konutluk 18. Bölge Rezerv Alanı, yaz aylarında kapılarını hak sahiplerine açtı. Yazın sıcak günlerinde büyük bir sevinçle yeni evlerinin kapılarını açan afetzedeler, geride kalan iki aylık zaman diliminde musluklardan bir damla olsun temiz su akmaması ve sıcak suyun hayal olması sebebiyle günlük hayatlarında adeta tıkınma noktasına geldi. Yaşanan altyapı yetersizlikleri ve ilgisizlik nedeniyle mahalle sakinleri, mağduriyetlerinin bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

Haberin Özeti

  • • Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Kiltepe Mahallesi'nde Temmuz ayında teslim edilen 770 konutluk rezerv alanda yaşayan depremzedeler, iki aydır devam eden su ve altyapı sorunları nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor.
  • • Şebeke suyunun kullanılamaz durumda olması, sıcak suyun bulunmaması ve pis su giderlerinin patlaması mahallede yaşam koşullarını zorlaştırıyor.
  • • Yetkililerden henüz kalıcı bir çözüm bulamayan mahalle sakinleri, Kasım ayına kadar ertelenen sıcak su ve altyapı onarımlarının bir an önce tamamlanmasını istiyor.

Yaz sonundan bu yana binalardaki altyapı aksaklıklarıyla boğuşan mahalle sakinleri, banyo yapabilmek ve kişisel temizliklerini sağlayabilmek için adeta zamanla yarışıyor. Binalara kurulan güneş enerjisi sistemlerinin yalnızca havanın güneşli olduğu anlarda ılık su verebildiğini belirten mağdur vatandaşlar, bulutlu günlerde ise tüp üzerinde su ısıtarak ilkel yöntemlerle ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Şebekeden akan suyun bulanık, kokulu ve çamurlu olması ise sağlık risklerini beraberinde getirirken, mutfakta ve temizlikte bu suyun kullanılması imkânsız hale geliyor.

Anahtar Teslim Edildi, Sorunlar Bitmedi! Kiltepe 18. Bölgede TOKİ Çilesi

Aidat Ödeniyor Ama Hizmet Alınamıyor: Bodrum Katlarını Su Bastı

Yerleşim alanında sadece su kesintileri değil, binanın genel fiziki koşulları ve hijyen durumu da büyük tepki topluyor. Binalarda düzenli olarak aidat toplanmasına karşın ortak alanların temizlenmediğini dile getiren mahalle sakinleri, merdivenleri ve koridorları kendi imkânlarıyla yıkamak zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Sorunlar bunlarla da sınırlı kalmıyor; bodrum katlardaki ana su borularında meydana gelen patlamalar ve kanalizasyon sızıntıları nedeniyle binaların alt katlarını pis su basmış durumda. Ortamda yayılan ağır koku ve sağlığı tehdit eden hijyen eksikliği, binalardaki yaşamı adeta tahammül edilmez bir çileye dönüştürüyor.

Anahtar Teslim Edildi, Sorunlar Bitmedi! Kiltepe 18. Bölgede TOKİ Çilesi

Kasım Ayına Kadar Çözüm Yok Yanıtı Müsait Değil! Güvenlik Riski Büyüyor

Karşılaştıkları problemleri yetkili mercilere defalarca iletmelerine rağmen somut bir adım atılmadığını vurgulayan mahalle sakinleri, teknik ekiplerin yetersizliğinden şikayetçi. Kazan dairesindeki arızalar için başvurduklarında "patlama riski" gerekçesiyle müdahale edilmediğini belirten vatandaşlara, sıcak suyun ancak kasım ayında verilebileceği yönünde yanıtlar iletiliyor. Öte yandan dairelerin balkon ve koridor demirlerindeki eksik montajlar, düşme riski nedeniyle özellikle çocuklar için ciddi bir tehlike oluşturuyor. İnşaat kusurları ve bina temellerine sızan sular nedeniyle mağdur olan depremzedeler, yetkililerin bir an önce duruma el atmasını talep ediyor.

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!